elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Serveis Socials reivindica amb una exposició els drets de les dones amb discapacitat intel·lectual

Serveis Socials reivindica amb una exposició els drets de les dones amb discapacitat intel·lectual
  • L’objectiu és conscienciar la societat, visibilitzar i millorar la imatge social de les dones amb discapacitat intel·lectual. La mostra es podrà visitar a la segona planta del Mucbe fins al 28 d’octubre

MÉS FOTOS
Serveis Socials reivindica amb una exposició els drets de les dones amb discapacitat intel·lectual - (foto 2)
Serveis Socials reivindica amb una exposició els drets de les dones amb discapacitat intel·lectual - (foto 3)
Serveis Socials reivindica amb una exposició els drets de les dones amb discapacitat intel·lectual - (foto 4)

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá, acompanyada del president del moviment associatiu Plena Inclusió Comunitat Valenciana, Mario Puerto, ha inaugurat avui al Mucbe l’exposició «Yo mujer, tú cómplice, ellas luchadoras», una mostra molt visual que forma part d’un ampli projecte liderat per Plena Inclusió per tal de sensibilitzar sobre els drets de les dones amb discapacitat intel·lectual que està recorrent els municipis de la Comunitat Valenciana.

L’acte ha comptat també amb la presència dos membres d’Afanias Benicarló i usuàries de la Residència Sant Francesc, Rosana Prats i María José Martínez, que han participat activament en l’acte reclamant igualtat i el seu propi espai dins de la societat.

«Ser dona amb discapacitat intel·lectual —ha assenyalat Gemma Cerdá— suposa una doble càrrega, com a persona discapacitada i com a dona». «I és per això que amb aquesta exposició volem demostrar que aquestes dones són valentes i lluitadores i pretenem contribuir a fer-les visibles i a desfer els prejudicis i mites que les envolten».

Per la seua banda, Mario Puerto ha volgut destacar que l’exposició pretén plasmar la similitud de les dones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament en la seua conquesta de drets individuals posant-les al costat d’algunes de les dones que han aconseguit grans fites al llarg de la història. «Com elles —ha subratllat Mario Puerto—, les dones amb discapacitat intel·lectual lluiten cada dia per aconseguir fites importants en la seua pròpia història de vida, enfrontant-se a múltiples discriminacions i barreres que es tradueixen en majors cotes de desocupació, salaris inferiors, majors carències educatives, negació dels drets sexuals o major risc de patir situacions de violència i abusos».

El president de Plena Inclusió, que agrupa 59 associacions de tota la Comunitat Valenciana, incloses Afanias Benicarló i Fenòmens, ha fet una crida a visibilitzar aquestes dones com a ciutadanes de ple dret «des d’una visió positiva i empoderada».

La mostra consta de 14 panells que representen 14 èxits de 14 grans dones, entre les quals trobem la Premi Nobel de la Pau Malala Yousafzai, l’astronauta Valentina Tereshova, l’esportista Katherine Switzer, la política Eva Perón, l’escriptora Emilia Pardo Bazán o l’advocada i política Clara Campoamor. En cadascun dels panells, una dona amb discapacitat intel·lectual interpreta les imatges més reconegudes d’aquestes dones que han fet història.

L’exposició es podrà visitar fins al 28 d’octubre a la segona planta del Mucbe.

Pujar