elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tot a punt per a l'inici de les Festes Patronals

Tot a punt per a l'inici de les Festes Patronals

  El programa de les Festes Patronals ja s'ha presentat públicament i la seua versió digital ja es pot consultar també des del web de l'Ajuntament. El regidor de Festes, Ilde Añó, acompanyat de la reina de les Festes, Sara Herrero, i la dulcinea, Ana Roca, ha presidit la presentació, a la qual han assistit també totes les dames de la Cort d'Honor.

  El regidor ha destacat la «col·laboració indispensable» de la Comissió de Festes en l'elaboració del programa i ha subratllat el caràcter «obert i participatiu» dels actes que s'han organitzat. Añó ha agraït també la participació de les penyes i ha recordat que «un any més, les festes començaran en divendres, per tal de donar el màxim protagonisme a la reina i les dames».

  El programa manté, en general, els actes més tradicionals, es consoliden propostes com el Camden Blo que tants bons resultats va donar l'any passat i desapareixen algunes iniciatives que s'havien dut a terme els últims anys, com el Mesódromo.

  Els actes tradicionals com la Nit del Certamen (divendres 17), la Gala d'Entitats (dimecres 22) o el sopar de pa i porta (dilluns 20) es mantindran a la programació amb les mateixes característiques que els últims anys.

  Pel que fa al dia del patró, Sant Bartomeu, la jornada començarà al matí amb la missa i la visita al Centre Geriàtric i ja per la tarde processó i ofrena a la Mare de Déu de la Mar. Per a tancar el dia, hi haurà mascletà mixta a plaça de la Constitució a càrrec de pirotècnia Tomàs i després balls a plaça de Sant Bartomeu.

  En l'apartat musical, destaca l'aposta per les orquestres populars i pel que fa als bous, enguany hi ha programats cinc dies d'espectacles taurins, els dies 20, 21, 22, 23 i 25 d'agost. La tradicional desfilada de carrosses i el castell de focs d'artifici tancaran les festes diumenge dia 26.

  Tant el regidor de Festes, Ilde Añó, com la reina i la dulcinea han animat veïns i visitants a participar activament en tots els actes programats.

  El programa es repartirà dijous 9 d'agost a partir de les 19.30 hores a la plaça de Sant Bartomeu i divendres 10 d'agost a partir de les 19.30 hores al carrer de Ferreres Bretó. A partir de dilluns 13, els programes es podran recollir a la Tourist Info. En total, s'han imprés 10.000 programes grans i 12.000 de menuts.

  Pujar