elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El programa d’ocupació Obsedi Maestrat Litoral conclou amb propostes per a millorar el mercat laboral

El programa d’ocupació Obsedi Maestrat Litoral conclou amb propostes per a millorar el mercat laboral

  Per segon any consecutiu, Benicarló, juntament amb altres set municipis del Baix Maestrat (Vinaròs, Peníscola, Càlig, Santa Magdalena, Alcalà de Xivert, Sant Jordi i Sant Rafel del Riu) ha desenvolupat el programa experimental «Obsedi Mestrat Litoral», que s'emmarca dins del Pacte Territorial per l'Ocupació.

  L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada del regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, i els alcaldes i regidors de les poblacions implicades, s'han reunit avui a l'Edifici Gòtic de Benicarló per fer una valoració dels objectius aconseguits per l'Obsedi i les conclusions i propostes que s'han extret. L'alcaldessa ha volgut agrair a totes les persones que han col·laborat en aquest programa i ha destacat que «aquesta iniciativa és molt positiva per a l'estudi de la problemàtica i el seguiment del mercat laboral del nostre territori» i «espero que els pròxims anys puguem seguir tenint-lo».

  Tal i com ha explicat el coordinador del programa, Enrique Orero, el programa ha complit els objectius inicials que eren la prospecció del teixit econòmic, la recerca d'informació del mercat laboral, les accions d'intermediació laboral per a diferents col·lectius socials i les accions formatives en competències informàtiques bàsiques i en competències clau.

  Resultat de tot això són les xifres del programa, que parlen de 165 hores de formació, 24 ofertes de treball gestionades, 68 empreses, associacions i administracions visitades i una alta interacció a les xarxes socials creades específicament per al programa amb 1.564 visites al blog o 1.148 visualitzacions per dia al Facebook.

  Orero ha fet una valoració final de l'Obsedi i ha explicat que «després de tres mesos de treball, hem pogut confirmar algunes de les idees inicials i ara sabem que s'ha de treballar en la qualitat del treball oferit i que al comerç local li fa falta una espenta important en l'àmbit de les noves tecnologies». «A més a més —ha constatat el coordinador—, per les característiques del territori, és necessària l'especialització del sector turístic i hem pogut detectar que existeix una desconnexió entre l'administració i el teixit industrial, entre els quals s'han de crear sinergies positives».

  Pujar