26 d’octubre de 2020 26/10/20

Més de 100 persones es formen per a accedir al mercat laboral a través dels itineraris d’inserció

Més de 100 persones es formen per a accedir al mercat laboral a través dels itineraris d’inserció - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Més de 100 persones es formen per a accedir al mercat laboral a través dels itineraris d’inserció - (foto 2)

  Un total de 105 persones han participat en cursos d’informàtica, prevenció de riscos professionals i motivació per a buscar treball. Finalitzen d’aquesta manera els itineraris d’inserció laboral que ha organitzat la Regidoria de Benestar Social amb el suport de la Generalitat i el Fons Social Europeu.

  Els itineraris integrats d’inserció laboral han arribat al final amb un balanç de 105 persones que han participat en els cursos de formació i 52 persones que han dissenyat, juntament amb el personal tècnic, un itinerari formatiu i de recerca de feina adaptat a les seues necessitats.

  Els cursos de formació s’han centrat en continguts informàtics, prevenció de riscos professionals i motivació davant la recerca de feina, tres de les temàtiques més demandades pel mercat. A més, les persones que han participat en els itineraris també han estat derivades als recursos tècnics i formatius organitzats per l’Ajuntament de Benicarló conjuntament amb altres entitats.

  La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha fet un balanç «molt positiu» dels itineraris i ha destacat que «som conscients que tindre un treball és la millor manera de normalitzar la situació de les persones vulnerables o en risc d’exclusió perquè els assegura uns ingressos i una autonomia personal i familiar». En aquest sentit, Escudero ha assenyalat que «en aquests itineraris, fem una atenció especial a dos col·lectius especialment desfavorits: les dones immigrants, un col·lectiu que pateix una doble discriminació per a accedir al mercat laboral (ser dona i ser immigrant) i a les persones majors, que també tenen més dificultats per trobar treball».

  La regidora ha anunciat que «està previst que aquest programa tinga continuïtat aquest 2019, amb el finançament de la Federació Espanyola d’Universitats Populars».

  El programa Itineraris integrats d'inserció laboral està finançant per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i s'emmarca en el programa operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 de la Comunitat Valenciana. Està conduït i gestionat per tres tècniques especialistes en l'àmbit de la integració i l'orientació laboral que formen part de l'equip de l'Àrea de Benestar Social.
   

  Pujar