13 de desembre de 2019 13/12/19

L’autobús que connectarà Benicarló, Vinaròs i Peníscola enllaçarà amb l’estació de tren durant tot l’any

L’autobús que connectarà Benicarló, Vinaròs i Peníscola enllaçarà amb l’estació de tren durant tot l’any - (foto 1)

  El projecte de servei públic de transport de viatgers que acaba d’aprovar la Generalitat incorpora les quatre al·legacions presentades per l’Ajuntament de Benicarló. La connexió amb l’estació de ferrocarril s’ampliarà a tot l’any amb 12 autobusos diaris per cada sentit i s’ha acceptat el trasllat de les parades del número 155 de l’avinguda de Magallanes.

  L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha fet una valoració avui del projecte de transport de viatgers que ha aprovat la Generalitat i que suposarà millores importants en el servei d’autobús que connecta Benicarló amb Vinaròs i Peníscola. «És una gran notícia per a Benicarló —ha dit l’alcaldessa—, no només perquè suposarà la connexió diària amb l’estació de ferrocarril sinó perquè millorarà el servei globalment». L’alcaldessa ha subratllat que «el projecte assumeix les quatre al·legacions que vam presentar i permetrà, a més, traslladar algunes parades i crear-ne de noves».

  Efectivament, el projecte aprovat preveu un total de 12 autobusos diaris per cada sentit que enllaçaran el centre de Benicarló amb l’estació de tren, tant a l’hivern com a l’estiu, coincidint amb l’ampliació de trens regionals que s’ha posat en marxa recentment.

  Paral·lelament, també s’ha acceptat un canvi de recorregut motivat per la remodelació de l’avinguda de Magallanes (antiga N340), de manera que l’autobús procedent de Vinaròs accedirà a Benicarló a través de la rotonda que es construirà a l’avinguda del Maestrat (amb camí de Mallols) i continuarà per Jacinto Benavente fins a la plaça de la Constitució. En el sentit contrari, el recorregut serà invers.

  Finalment, es traslladarà la parada de l’avinguda de Magallanes (a l’alçada de la gasolinera Batra) a l’alçada de carrer d’Ulldecona i s’instal·laran noves parades en el número 2 de l’avinguda de Magallanes (sentit Vinaròs) i en el número 1 de la mateixa via en sentit Peníscola.

  Pel que fa a les parades del carrer de Sant Francesc, quedaran anul·lades i es traslladaran al número 24 de l’avinguda del Maestrat.

  L’alcaldessa s’ha mostrat convençuda que «el nou servei de transport serà un pas important per a millorar la mobilitat de la ciutadania i la connexió, no només entre els tres municipis sinó també amb l’estació de ferrocarril, ara que ja tenim l’ampliació de freqüència dels trens regionals».

  El projecte sortirà pròximament a licitació per un període de 10 anys.  

  ocultar
  L’autobús que connectarà Benicarló, Vinaròs i Peníscola enllaçarà amb l’estació de tren durant tot l’any
  Pujar