elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament demanarà ajudes per als agricultors afectats per la pedregada

L’Ajuntament demanarà ajudes per als agricultors afectats per la pedregada
  • Els cultius més afectats han estat el meló de moro, la taronja i l’oliva. La cooperativa Benihort ha valorat en 4 milions les pèrdues ocasionades per la granissada del passat dissabte

MÉS FOTOS
L’Ajuntament demanarà ajudes per als agricultors afectats per la pedregada - (foto 2)

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha anunciat que l’Ajuntament aprovarà una declaració institucional per a sol·licitar ajudes als agricultors que han patit els efectes de la forta pedregada que va caure al terme de Benicarló el passat dissabte.

L’alcaldessa ha confirmat que s’ha posat en contacte amb la Subdelegació del Govern i amb la Conselleria d’Agricultura per a poder declarar la zona com a «especialment afectada» a conseqüència del temporal i ha mostrat tot el seu suport al sector, «que una vegada més s’ha vist afectat per un temporal de pedra».

L’anunci d’aquesta sol·licitud d’ajudes per als agricultors benicarlandos per part de l’Ajuntament ha coincidit amb la visita del president de la Diputació de Castelló, José Martí, que aquest matí s’ha desplaçat a Benicarló per a mostrar la seua solidaritat amb el camp benicarlando. Martí s’ha mostrat «impressionat» pels efectes de la tempesta i ha dit que la Diputació també s’afegirà a la declaració institucional per poder sol·licitar les ajudes.

A més de l’alcaldessa i el president de la Diputació, també han visitat els camps afectats el primer tinent d’Alcaldia, Ilde Añó, la regidora d’Agricultura, Inma Díaz, el president de la cooperativa Benihort, Sergio Ortiz, i el director general de Benihort, Guillermo Edo.

Danys valorats en 4 milions d’euros

El president de Benihort, Sergio Ortiz, ha agraït el suport de l’Ajuntament i de la Diputació i ha constatat que els camps de meló de moro «ara mateix estan inservibles». Ortiz ha reconegut que els camps de meló de moro estaven en plena temporada i que la tempesta de pedra ha fet malbé més del 60% de la producció que encara quedava per comercialitzar.

Per la seua banda, el director general de la Cooperativa Agrícola Benihort, Guillermo Edo, ha assenyalat que «tot i que és molt difícil encara fer una valoració ajustada, calculem que les pèrdues ocasionades per la granissada pujaran a uns 4 milions d’euros».

Edo ha confirmat que la granissada va afectar quasi exclusivament el terme de Benicarló i ha agraït el suport de les institucions. «En aquestes circumstàncies, totes les ajudes que puguen vindre, especialment en relació a la reducció de mòduls per als agricultors, seran molt benvingudes».

Així i tot, el director general ha volgut deixar clar que «a pesar dels danys causats, podem garantir sense problemes el subministrament tant de meló de moro com de cítrics».

Pujar