elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament demana ‘coneixement’ per a evitar l'abús de l'alcohol en Falles

L'Ajuntament demana ‘coneixement’ per a evitar l'abús de l'alcohol en Falles

  «Coneixement» és el lema de la campanya que ha engegat la Regidoria de Benestar Social per tal de prevenir l'abús de l'alcohol durant les Falles. La iniciativa s'orienta, especialment, a menors i joves, que són el col·lectiu més exposat a les conseqüències d'un patró de consum intensiu.

  La Regidoria de Benestar Social i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) han posat en marxa una campanya per tal d'informar a la població, i molt especialment als joves, dels perills que entranya el consum d'alcohol al llarg de les festes falleres. Sota el lema «coneixement», una expressió molt popular que es fa servir per a reclamar consciència dels propis actes, la campanya adverteix dels problemes de salut i convivència relacionats amb el consum d'alcohol en el transcurs de les festes.

  La regidora de l'Àrea, Marta Escudero, ha recalcat que «es pot disfrutar plenament de la festa, de la música i dels casals sense abusar de l'alcohol». Escudero a emfatitzat que «l'alcohol pot privar-nos de viure una festa carregada d'estímuls, múltiples al·licients i grans moments». La campanya posa especial èmfasi en els menors d'edat, ja que molts d'ells «s'iniciaran en el consum d'alcohol durant les Falles».

  Precisament per tal de retardar al màxim l'edat d'inici de consum d'alcohol, la regidora ha fet una crida a la col·laboració de les famílies i a les persones adultes del món faller perquè actuen d'una forma responsable davant els joves que consumeixen alcohol. A més, ha demanat als comerços i casals «responsabilitat» al llarg de la setmana festiva per tal que es respecte la prohibició de no dispensar begudes alcohòliques a menors d'edat.

  La campanya adverteix també de la banalització dels riscos associats al consum d'alcohol per actituds socials excessivament tolerants. Entre les conseqüències d'un patró de consum abusiu destaquen els accidents, baralles, conductes sexuals de risc, i el mal ús d'artefactes pirotècnics.

  Diferents estudis realitzats per la Universitat de València coincideixen a assenyalar que el consum de begudes alcohòliques al llarg de les Falles és sis vegades superior al patró habitual de qualsevol cap de setmana.

  Marta Escudero ha agraït a la Junta Local Fallera «la seua participació i implicació en la campanya, ja que cal la col·laboració dels sectors més propers a la festa per tal que el missatge arribe el més lluny possible».

  Pujar