elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’ajuntament de Benicarló recolza les reivindicacions del sector pesquer

L’ajuntament de Benicarló recolza les reivindicacions del sector pesquer
  • El consistori es compromet en la defensa dels mariners Benicarlandos front a les restriccions de la Unió Europea

  • L’alcaldessa, Xaro Miralles, subratlla la importància del sector per a l’economia, la cultura i la gastronomia local

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha assistit a una reunió en la que han participat el president de la confraria de Benicarló, Francisco Querol, representants dels mariners, el Dr. Gral. de Pesca de la Generalitat Valenciana, Antonio Quintana i el President de la Diputació, José Martí.

En els moments previs a la reunió de treball, que ha tingut lloc a la confraria de pescadors, Miralles ha expressat «el compromís de l’ajuntament amb el sector pesquer», que reclama a la Unió Europea «flexibilitat i temps» a l’hora d’aplicar la nova normativa que limita la jornada de treball i restringeix la pràctica de les arts d’arrossegament i les captures. L’alcaldessa ha destacat «la importància del sector en l’economia, la cultura, la gastronomia i la tradició de Benicarló, que vol tindre mariners i armadors per molts anys».

El Dr. General de Costes i el President de la Diputació de Castelló han coincidit a assenyalar «la necessitat de conjugar sostenibilitat medi-ambiental amb sostenibilitat econòmica» i han reclamat a Unió Europea «que entenga que la pesca és un tema territorial que hauria de ser gestionat  per les administracions territorials».

Els president de la confraria de Pescadors de Benicarló ha conclòs que «els pescadors no reclamem ajudes, només que se’ns permeta subsistir i eixir a pescar»

Pujar