29 d’octubre de 2020 29/10/20

L'Ajuntament de Benicarló rebrà 365.000 euros per a programes i plans d'ocupació

L'Ajuntament de Benicarló rebrà 365.000 euros per a programes i plans d'ocupació - (foto 1)

  La Generalitat ha concedit a l'Ajuntament una subvenció de 357.766 euros per a dos programes d'ocupació destinats a joves menors de 30 anys que suposaran la contractació de 20 persones. La Diputació de Castelló aportarà 7.423 euros per a contractar tres ajudants de museu durant l'estiu.

  El regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, ha anunciat que l'Ajuntament de Benicarló contractarà vint joves mitjançant Avalem Joves Plus, el pla de foment de l'ocupació juvenil de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. En aquesta convocatòria, la Conselleria ha concedit un total de 357.766 euros dividits en dos plans: l'EMPUJU, per a menors de 30 anys, amb 185.802 euros, i EMCUJU, per a menors de 30 anys qualificats, amb 171.964 euros.

  L'objectiu d'aquests plans d'ocupació és donar als joves l'oportunitat d'adquirir experiència en el món professional i fomentar el talent. Així doncs, Avalem Joves Plus permetrà incorporar 20 persones per a desenvolupar projectes en diferents àrees municipals, amb una durada dels contractes de 12 mesos.

  Sánchez ha recomanat els interessats que «estiguen atents als canals d'informació municipals, perquè en els pròxims dies es presentarà la convocatòria concreta». «Pensem que és una oportunitat molt positiva per als joves, que podran treballar un any dins l'Ajuntament, una experiència molt ben valorada pels joves treballadors contractats en la passada convocatòria», ha finalitzat el regidor.

  Pel que fa a la subvenció atorgada per la Diputació de Castelló, de 7.423 euros, es destinarà a un projecte conjunt amb la Regidoria de Cultura, que permetrà contractar tres ajudants de museu des de juny fins a setembre, al 80% de la jornada laboral. Aquest programa reforçarà els horaris de les instal·lacions culturals de Benicarló els mesos d'estiu, període amb més afluència de públic. Per tal de fer front a les tres contractacions que contempla el programa, l'Ajuntament complementarà l'aportació de la Diputació amb 4.938,68 euros, fins a arribar als 12.361,68 euros totals amb què està pressupostat el programa.

  Pujar