elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La justícia falla a favor de l’Ajuntament en la demanda del campanar de Benicarló

La justícia falla a favor de l’Ajuntament en la demanda del campanar de Benicarló
  • El campanar de Benicarló és propietat de l’Ajuntament de Benicarló, segons la sentència del Jutjat de Primera Instància número 3 de Vinaròs

L’Ajuntament de Benicarló és el legítim propietari del campanar i de la via pública que separa la torre de l’Església de Sant Bartomeu. Així ho ha fallat avui el Jutjat de Primera Instància número 3 de Vinaròs, que condemna el Bisbat de Tortosa a cancel·lar la inscripció del campanar al seu nom en el Registre de la Propietat i a pagar les costes del judici.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, s’ha mostrat molt satisfeta amb la sentència, «que demostra el que sempre havíem assegurat des de l’Ajuntament i confirma que la ciutat de Benicarló és la propietària legítima del campanar».

Xaro Miralles ha agraït a totes les persones que, des del primer moment, han donat suport a la demanda, des dels grups polítics municipals i exalcaldes fins als tècnics municipals, serveis jurídics de l’Ajuntament de Benicarló i a l’historiador Juan Luis Constante, autor de l’informe pericial.

La sentència reconeix la propietat municipal del campanar i assenyala que tant l’ús com el manteniment de l’edifici han estat responsabilitat de l’Ajuntament, «sense oposició per part del Bisbat». «El seu ús i manteniment han anat a càrrec de l’Ajuntament, la qual cosa demostra la seua possessió pública, pacífica i ininterrompuda durant més de 30 anys».

Paral·lelament, la sentència considera rellevant el fet que durant la restauració de l’església amb motiu de l’exposició de la Fundació La Llum de les Imatges, no es va incloure el campanar perquè no era propietat de l’Església.

La jutgessa considera acreditat tant el requisit d’identificació com el títol de domini i, per tant, considera l’Ajuntament de Benicarló com a propietari legítim del campanar.

La sentència ha estat dictada en primera instància i, per tant, el Bisbat de Tortosa pot recórrer la sentència davant de l’Audiència Provincial de Castelló en un termini de vint dies.

Pujar