15 de novembre de 2019 15/11/19

La Jornada d'Esports Adaptats celebra 11 anys de suport a la discapacitat

La Jornada d'Esports Adaptats celebra 11 anys de suport a la discapacitat - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Jornada d'Esports Adaptats celebra 11 anys de suport a la discapacitat - (foto 2)
  La Jornada d'Esports Adaptats celebra 11 anys de suport a la discapacitat - (foto 3)
  La Jornada d'Esports Adaptats celebra 11 anys de suport a la discapacitat - (foto 4)
  La Jornada d'Esports Adaptats celebra 11 anys de suport a la discapacitat - (foto 5)
  La Jornada d'Esports Adaptats celebra 11 anys de suport a la discapacitat - (foto 6)
  La Jornada d'Esports Adaptats celebra 11 anys de suport a la discapacitat - (foto 7)

  La onzena edició de la Jornada d'Esports Adaptats ha reunit més de 200 persones amb diversitat funcional que han aprofitat per practicar tot tipus d'esports, des de futbol sala fins a boccia, tennis-taula, circuits esportius o ball. Un dinar de germanor servit pels alumnes del Centre Integrat Públic de Formació Professional ha tancat la jornada de convivència.

  El Pavelló Poliesportiu Municipal ha acollit un any més la Jornada d'Esports Adaptats, una de les cites obligades de la programació del Mes dedicat a les persones amb discapacitat que pretén ser no només una jornada lúdica i esportiva sinó també un dia de convivència i germanor. Així ho ha destacat l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, que ha estat present en les activitats matinals i ha reivindicat aquestes jornades «com la millor manera de donar visibilitat a la discapacitat». L'alcaldessa ha agraït el treball i l'esforç de totes les entitats i associacions implicades en la jornada i ha remarcat que es tracta «d'una jornada de diversió i de convivència per a tots els usuaris del centres, i que serveix per demostrar que les persones amb discapacitat poden practicar qualsevol esport».

  Per la seua banda, la presidenta de l'OACSE (Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats), Filo Agut, ha remarcat que «aquesta jornada ens demostra que l'esport sempre és positiu, independentment de les limitacions de cadascú» i ha destacat que «l'esport és una manera de superació que no se centra només en aquesta jornada, sinó que també inclou tot el procés en el qual els usuaris s'han anat preparant, entrenant i il·lusionant-se».

  La trobada, que ha comptat amb la participació de les residències El Collet i Sant Francesc, el Centre Ocupacional IVASS El Maestrat i les entitats Cocemfe, Afanias, Afare i Ateneu, ha tingut com a escenaris principals la pista central i els annexos del Pavelló Poliesportiu, on s'han organitzat una gran quantitat d'activitats esportives destinades a les persones amb discapacitat sensorial, que han pogut practicar boccia, tennis-taula, circuits esportius o dominó. A més, s'ha preparat un taller de dansa i, per a tancar la jornada, s'ha disputat un partit de futbol sala. Tot, per a reivindicar els drets de les persones amb diversitat funcional des d'una vessant més lúdica i festiva i treballar l'educació física amb el col·lectiu de persones amb diversitat funcional, intentant obrir aquest tipus d'activitats al públic en general per reforçar la seua integració social.

  Enguany, les activitats han comptat amb la col·laboració dels alumnes del grau superior d'Atenció a persones en situació de dependència de l'IES Ramón Cid i dels professors i alumnes de l'Escola d'Hostaleria del Centre Integrat Públic de Formació Professional que, com cada any, també han participat en la jornada elaborant i servint el dinar de germanor que ha posat el punt i final a la jornada.

  ocultar
  La Jornada d'Esports Adaptats celebra 11 anys de suport a la discapacitat
  Pujar