Els itineraris d'inserció laboral atenen 140 persones en poc més de tres mesos
El programa 'Itineraris integrats d'inserció laboral' que està portant a terme la Regidoria de Benestar Social ha atés en poc més de tres mesos 140 persones en risc d'exclusió social amb l'objectiu de millorar la seua ocupabilitat. En els tres tallers formatius que s'han organitzat han participat 45 persones.
Des de la posada en marxa, a finals del passat mes de desembre, el projecte 'Itineraris integrats d'inserció laboral' ha atés un total de 140 persones a través de les diferents accions adreçades a millorar l'ocupabilitat de les persones usuàries del programa. Les accions, adreçades a persones en risc d'exclusió social, s'han dut a terme mitjançant la creació d'itineraris d'inserció sociolaboral, que permeten fer un seguiment complet i personalitzat de cadascuna de les persones que participen en el projecte.
En concret, s'han realitzat entrevistes individuals, disseny d'itineraris i tres tallers que s'han centrat en formació concreta al voltant de les eines informàtiques per a la cerca d'ocupació, la motivació i les habilitats personals per a l'ocupació.
Dins del programa s'acompanya a les persones usuàries en el desenvolupament de les seues competències personals (comunicació, treball en equip, organització...), també es parla de les competències professionals (cerca d'interessos, definició de l'objectiu professional, coneixement del mercat laboral, eines de cerca d'ocupació...), i fins i tot es tracten aspectes relacionats amb l'actitud (interès, motivació o autoestima).
La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha remarcat que «l'accés a l'ocupació és de vital importància en els processos d'integració de persones vulnerables o en risc d'exclusió, ja que el treball és fonamental per al desenvolupament d'un model de vida digne, autònom i independent». Escudero ha destacat que «aquesta subvenció reconeix la tasca que ja s'està fent a Benicarló des de fa anys amb les persones en risc d'exclusió» i que «ara, ens permetrà dur a terme un programa molt més ambiciós», que inclourà, entre d'altres, una important tasca de mediació entre persones i empreses.
El programa, finançant per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i emmarcat en el programa operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 de la Comunitat Valenciana, està conduït i gestionat per tres tècniques especialistes en l'àmbit de la integració i l'orientació laboral que formen part de l'equip de l'Àrea de Benestar Social i estan ubicades en el Centre Social Municipal La Farola.
El projecte està en funcionament des de finals del 2016 i tindrà continuïtat fins al mes de desembre d'aquest any, termini dins del qual es duran a terme tant les atencions individualitzades com els tallers i cursos de formació adaptats a les necessitats de les persones participants del programa. El projecte compta amb una subvenció total de 200.000 euros (entre 2016 i 2017).