26 d’octubre de 2020 26/10/20

Els integrants dels programes d'ocupació comencen a treballar en els nous projectes

Els integrants dels programes d'ocupació comencen a treballar en els nous projectes - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els integrants dels programes d'ocupació comencen a treballar en els nous projectes - (foto 2)

  Les 22 persones que conformen els dos nous programes d'ocupació, que es van posar en marxa la setmana passada, han començat a treballar en la reparació de vies públiques. Una de les actuacions principals serà l'ampliació de la vorera de la placeta dels Bous, que passarà de 80 centímetres d'amplada als quasi dos metres.

  Aquesta setmana, les 22 persones contractades a través de l'EMCORD (destinat a persones aturades de llarga durada) i l'EMCORP (per a persones aturades de més de 30 anys), s'han posat a treballar en el primer dels projectes d'obra que duran a terme. En concret, han començat a reparar els escocells dels arbres de la plaça d'Isabel de Villena i de la plaça de Valls Subirats, a més de reparar alguns trams de voreres de l'avinguda Joan Carles I.

  Al llarg dels sis mesos que estaran actius els dos programes, les actuacions es completaran amb la reparació del terra de la plaça de la Constitució i els escocells de l'avinguda Jacinto Benavente, per tal de renovar la imatge d'aquest carrer. També està previst ampliar dos voreres: la de la placeta dels Bous, que passarà de 80 centímetres d'amplada als quasi dos metres; i la de l'avinguda del Marqués de Benicarló, en l'esplanada on s'ubica la grada dels bous a la mar. Finalment, l'última actuació planificada és reparar l'entrada del Magatzem de la Mar.

  El regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, ha volgut destacar que aquesta sèrie de programes d'ocupació es poden dur a terme, en part, «gràcies al treball dels diversos departaments municipals implicats en la gestió, contractació i condicionament d'espais, ja siga l'Àrea de Promoció Econòmica, el departament de Recursos Humans o els Serveis Municipals i el departament d'Informàtica». Per la seua part, el regidor de Serveis Públics Municipals, Ilde Añó, ha subratllat que «els treballs principals d'aquestos dos programes se centraran a reparar desperfectes de vies públiques en diverses zones de la ciutat que no podíem solucionar abans per falta de personal».

  Cal que recordar que, paral·lelament a aquests dos programes, estan actius tres tallers d'ocupació: el taller «Benicarló en verd», que forma i ocupa a 12 persones, el de «Benicarló en verd 2», que forma i ocupa a 12 persones i el taller «Et formem», destinat a formar a 10 alumnes en treballs administratius.

  Els dos regidors han agraït a la Generalitat Valenciana l'esforç econòmic que suposa posar en marxa aquests programes i tallers.

  Pujar