25 d’octubre de 2020 25/10/20

La Fundació Hestia, a pel #matealestigma en Benicarló

  • La Sala de Premsa Mucbe acull una xerrada-punt de trobada sobre activitat física i salut mental

El projecte #Matealestigma de la Fundació Hestia arriba a Benicarló. Aquest projecte de sensibilització pretén promocionar l'activitat física com a instrument de millora de la salut mental, afavorir la integració social dels col·lectius amb malaltia mental greu, i visibilitzar la malaltia mental i lluitar contra el seu estigma.

Per afavorir la consecució d'aquests objectius, Oriol Incarbone, psicòleg de l'esport de la Fundació Hestia, Montse Márquez, treballadora social de l'Associació Comarcal de Malalts Mentals i familiars, i integrants de l'equip de bàsquet del CRIS (Centre de Rehabilitació i Inserció Social) de Vinaròs, participaran dimarts 3 de desembre, a les 18 hores, en una xerrada-punt de trobada a la Sala de Premsa del Museu de la Ciutat de Benicarló (MUCBE), en l'organització de la qual ha col·laborat les tres entitats i l'Ajuntament de Benicarló.

En el transcurs de la xerrada, titulada "#Matealestigma: En joc per a la salut mental", el professional de la Fundació Hestia definirà què es considera activitat física, quins són els seus beneficis i quina pot ser la seva contribució a la integració social i la lluita contra l'estigma que comporta la malaltia mental. Per la seva banda, Montse Márquez, donarà a conèixer com treballen el binomi activitat física-salut mental a l'Associació, mentre que els jugadors compartiran la seva experiència en primera persona.

Així mateix, la Fundació Hestia, patrocinador principal de l'Hestia Menorca, ha contactat amb el CB Benicarló per programar, juntament amb el col·lectiu de persones amb malaltia mental i les seves famílies, alguna acció més endavant que permeti amplificar la difusió d'aquest projecte de sensibilització.

Pujar