8 de juliol de 2020 8/7/20

La Fira Intercomarcal d'Oferta Formativa reuneix a Benicarló multitud de joves en la seua 13a edició

La Fira Intercomarcal d'Oferta Formativa reuneix a Benicarló multitud de joves en la seua 13a edició - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Fira Intercomarcal d'Oferta Formativa reuneix a Benicarló multitud de joves en la seua 13a edició - (foto 2)
  La Fira Intercomarcal d'Oferta Formativa reuneix a Benicarló multitud de joves en la seua 13a edició - (foto 3)

  La plaça de la Constitució ha acollit avui la XIII Fira Intercomarcal d'Oferta Formativa, que reuneix tota l'oferta educativa de cicles formatius que ofereixen els diferents centres educatius de la zona. En total, enguany hi han participat 12 centres formatius del Baix Maestrat i del Montsià.

  L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i l'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, acompanyats dels regidors d'Educació i Joventut dels dos municipis, han visitat aquest matí la 13a edició de la Fira Intercomarcal d'Oferta Formativa. La fira, que se celebra alternativament un any a Benicarló i un a Vinaròs, reuneix tota l'oferta de cicles formatius que es pot trobar en els diferents centres educatius de la zona.

  L'alcaldessa de Benicarló ha afirmat que «es tracta d'una fira molt interessant perquè és un ventall ampli de l'oferta formativa per als potencials alumnes dels cicles de la comarca». «Els instituts de Benicarló i de Vinaròs són centres que tenen una oferta complementària en cicles, de manera que els que s'ofereixen a un municipi no ho fan a l'altre», ha remarcat Miralles.

  Per la seua banda, l'alcalde de Vinaròs ha reconegut que «l'oferta formativa de cara a l'orientació professional és una activitat que potencien tant els centre educatius de Vinaròs com de Benicarló». Pla ha assegurat que «en aquests moments, la formació professional és una de les eines fonamentals per a reactivar l'ocupació en les nostres comarques».

  Com cada any, els centres educatius de secundària del Baix Maestrat i el Montsià han mostrat tota l'oferta formativa de la qual disposen. Enguany, han participat en la trobada els quatre centres de Benicarló (IES Joan Coromines, IES Ramón Cid, Col·legi La Salle i Centre Integrat Públic de Formació Professional), els tres centres de Vinaròs (IES José Vilaplana, IES Leopoldo Querol i el Centre d'Educació Especial Baix Maestrat) i els centres de Sant Mateu, Alcalà de Xivert, La Sénia, Alcanar i Sant Carles de la Ràpita (els tres últims de la comarca del Montsià).

  L'oferta que acumulen tots aquests centres va des d'estudis agraris, d'administració i gestió, de màrqueting i comerç, edificació i obra civil fins a electricitat i electrònica, energia i aigua, hoteleria i turisme, informàtica i comunicacions, instal·lacions o sanitat, entre d'altres, a banda del Batxillerat Artístic.

  Pujar