elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Festa de la Carxofa de Benicarló s'adapta a la pandèmia amb un circuit tancat amb aforament limitat

La Festa de la Carxofa de Benicarló s'adapta a la pandèmia amb un circuit tancat amb aforament limitat
  • Un total de 2.400 persones podran accedir a la Demostració Gastronòmica i 1.000 al va torrar popular

MÉS FOTOS
La Festa de la Carxofa de Benicarló s'adapta a la pandèmia amb un circuit tancat amb aforament limitat - (foto 2)

L’Ajuntament de Benicarló, amb la col·laboració de l’associació Restauració Benicarló i del Consell Regulador de la DO Carxofa de Benicarló, ha elaborat un ambiciós pla de contingència que regirà els actes més multitudinaris de la XXIX Festa de la Carxofa que tindran lloc el cap de setmana del 26 i 27 de febrer.

Així ho han explicat avui la regidora de Turisme, Isabel Cardona, la regidora d’Agricultura, Inma Díaz, i el president de l’associació Restauració Benicarló, Ivan Aleman, que han remarcat que els actes es desenvoluparan amb totes les garanties sanitàries.

«Hem treballat molt en els últims mesos —ha dit la regidora de Turisme— per a recuperar al màxim la normalitat dels actes més simbòlics, com la demostració o la torrà». «La Festa de la Carxofa —ha assegurat Isabel Cardona— és una festa de tot el poble, i suposa un actiu molt important per a l’economia local. No la podíem deixar perdre un altre any».

La regidora d’Agricultura s’ha mostrat convençuda que «el pla de contingència serà tot un encert a l’hora de controlar l’accés i evitar aglomeracions».

Circuit tancat amb aforament limitat

Per a participar tant de la Demostració Gastronòmica com de la torrà popular caldrà seguir el protocol que recull el pla de contingència, tal i com ha explicat Ivan Aleman.

D’una banda, caldrà adquirir prèviament els tiquets a través del web www.benicarloevents.com, tot i que un 10% de les entrades es podran adquirir el mateix dia, com marca la llei. En comprar les entrades, s’assignarà una hora d’assistència i 15 minuts d’aquesta hora caldrà retirar les entrades al pati del col·legi La Salle (entrada per Jacinto Benavente).

Amb els tiquets a la mà, es podrà accedir a la plaça de la Constitució, on s’ubicarà el recinte gastronòmic, un circuit tancat amb control d’accés i aforament limitat a 2.400 persones en el cas de la Demostració Gastronòmica i 1.000 persones en el cas de la torrà popular.  

Els participants es podran endur les elaboracions en caixetes per a empotar i podran degustar-les en un recinte habilitat per a l’ocasió al pati del CEIP Marqués de Benicarló. El preu dels tiquets serà de 10 euros per a la Demostració Gastronòmica (tres degustacions i una beguda) i 3 euros per a la torrà popular.

«Hem buscat la manera de tindre-ho tot el més controlat possible —ha reconegut Ivan Aleman—. La despesa en control d’aforament, accés i neteja serà molt important, però la seguretat és una prioritat enguany».

Un cap de setmana intens

A més de la Demostració Gastronòmica i la torrà popular, el mateix cap de setmana es durà a terme la Fira de Productes de Proximitat (26 i 27 de febrer) i el sopar de gala per a homenatjar la Carxofa d’Or d’enguany, el xef Raúl Resino (25 de febrer), a més del torneig d’escacs (dissabte 26 a la plaça del Ministre Marcelino Domingo) i la presentació del llibre «L’arquitectura de l’aigua a Benicarló» (divendres 25).

Pujar