7 d’agost de 2020 7/8/20

Les Falles més participatives i multitudinàries dels últims anys se salden amb un 50% menys d'incidents

Les Falles més participatives i multitudinàries dels últims anys se salden amb un 50% menys d'incidents - (foto 1)

  Les multituds que dia i nit han omplit els carrers de Benicarló i els casals de les comissions falleres han sigut la nota més destacada de les Falles de 2017. Tot i la concentració de milers de persones en els dies centrals de la festa, les Falles se salden amb la meitat d'incidents que l'any passat.

  El regidor de Festes i Falles, Ilde Añó, i el regidor de Policia i Seguretat i Medi Ambient, Ximo Bueno, han fet balanç de les Falles de 2017, que s'han confirmat com unes de les més participatives de la història. Els carrers, els casals i els establiments hostalers de Benicarló han presentat uns nivells d'ocupació, que en paraules del regidor de Festes i Falles, «certifiquen que aquestes Falles han estat un èxit per a tots i han aconseguit que tot el poble isca al carrer».

  Añó ha atribuït l'elevada participació de benicarlandos i turistes en tots els actes programats i la multitudinària presència de gent al carrer al fet que «les Falles s'han concentrat entres els dies 15 i 19». El regidor ha explicat que «ha quedat demostrat que si les Falles són curtes, s'incrementa l'afluència de gent i i es produeixen menys incidents». En aquest sentit, Añó ha apuntat que les Falles «haurien de plantejar-se aquest mateix calendari de cara als propers anys», i ha compromès la intenció de l'Ajuntament per a fer-ho realitat. El regidor ha conclòs que el balanç general de la festa demostra que «les comissions falleres estan fent les coses bé», i les ha animat a continuar «per la via d'enguany».

  Pel que fa a les incidències, les xifres de la Policia Local demostren un descens global del 50% respecte a les registrades l'any passat. El regidor de Policia i Seguretat, Ximo Bueno, ha destacat «la coordinació de la Policia Local, Autonòmica i Guàrdia Civil» i ha felicitat «a la ciutadania i a les comissions falleres», ja que «també són responsables de la millora en la seguretat ciutadana, donat que cap incident ha registrat gravetat». Bueno ha subratllat també «l'evident descens en el número de col·lapses circulatoris, el control dels botellons i la disminució de queixes per sorolls».

  El regidor ha destacat que el tancament al trànsit de la zona centre de la ciutat «ha contribuït a reforçar la sensació de seguretat dels vianants que visitaven les Falles» i ha tingut paraules de reconeixement per «l'excel·lent treball dels serveis de neteja», que ha qualificat «d'exemplar» tant durant com després de les Falles».

  Sobre el mal ús d'artefactes pirotècnics i als comportament incívics d'algunes persones, el regidor de Policia ha dit «que tots hauríem de reflexionar» i ha fet una crida «als pares, a la ciutadania, als joves i a les comissions» per tal que «s'impliquen en el reforç d'estratègies d'educació en el civisme».

  Els dos regidors han coincidit a assenyalar que les Falles de 2017 «deixen un còmput molt positiu, tant pel que fa a la participació, com per l'important descens i poca gravetat de les incidències».

  Pujar