15 de novembre de 2019 15/11/19

40 dones es formen com a cuidadores a través dels itineraris personalitzats d'inserció laboral

40 dones es formen com a cuidadores a través dels itineraris personalitzats d'inserció laboral - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  40 dones es formen com a cuidadores a través dels itineraris personalitzats d'inserció laboral - (foto 2)

  Dos grups de 20 dones s'han format en els últims mesos en cures i atenció domiciliària a través d'un curs de 80 hores emmarcat en el programa d'itineraris personalitzats d'inserció sociolaboral que està gestionat la Regidoria de Benestar Social.

  L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i la regidora de Benestar Social, Marta Escudero, han entregat aquest matí els diplomes acreditatius del Curs de cuidadors i atenció domiciliària a les 40 dones de Benicarló que han participat en aquest curs, emmarcat en el programa 'Itineraris integrats d'inserció laboral' que està duent a terme la Regidoria de Benestar Social amb l'objectiu de millorar l'ocupabilitat de persones en risc d'exclusió social.

  Tant l'alcaldessa com la regidora han remarcat que «l'accés a l'ocupació és de vital importància en els processos d'integració de persones vulnerables o en risc d'exclusió» i han animat a les participants a continuar formant-se «perquè aquesta és la millor manera de poder accedir al mercat laboral i, per tant, d'optar a un model de vida autònom i independent». Miralles i Escudero han assenyalat la importància de la implicació de les institucions en aquests programes «que ens permeten dur a terme projectes i accions molt més ambiciosos».

  En el curs, de 80 hores de durada, les participants s'han format en aspectes relacionats amb la Llei de dependència, la higiene i l'atenció sociosanitària, les cures en gent gran dependent i primers auxilis.

  El programa 'Itineraris integrats d'inserció laboral' està finançant per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i s'emmarca en el programa operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 de la Comunitat Valenciana. Està conduït i gestionat per tres tècniques especialistes en l'àmbit de la integració i l'orientació laboral que formen part de l'equip de l'Àrea de Benestar Social i estan ubicades en el Centre Social Municipal La Farola. El projecte compta amb una subvenció total de 200.000 euros (entre 2016 i 2017).

  ocultar
  40 dones es formen com a cuidadores a través dels itineraris personalitzats d'inserció laboral
  Pujar