6 de juliol de 2020 6/7/20

Dilluns comencen les obres d’urbanització del carrer de València de Benicarló

Dilluns comencen les obres d’urbanització del carrer de València de Benicarló - (foto 1)

  El pròxim dilluns començaran les obres d’urbanització del carrer de València, en concret el tram de vial que va entre el carrer del Doctor Fléming i el Passeig Marítim. Així, des de principis de la propera setmana, el tram estarà tallat al trànsit, tot i que durant les primeres setmanes es permetrà l’accés dels vehicles als pàrquings. L’empresa adjudicatària avisarà els veïns en el moment en què no puguen accedir als aparcaments privats.

  A banda de la construcció de les voreres, la col·locació del paviment i la de l’enllumenat, els treballs inclouran la instal·lació de la xarxa de clavegueram, la d’abastiment d’aigua, la d’electricitat i la de telefonia.

  Les obres, que tenen un període d’execució previst de quatre mesos, es van adjudicar a l’empresa Elecnor, S. A. per un import de 190.189,56 euros (IVA inclòs).

  Un projecte molt esperat

  El projecte d’urbanització del carrer de València ve des de l’any 2003, i els últims anys havia quedat encallat a l’espera d’una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que es va emetre el juliol del 2017. La sentència afectava a una modificació que van redactar els serveis tècnics de l’Ajuntament el 2010, i el 2011 va aprovar el ple municipal, que modificava el PAI que va aprovar el Ple de l’Ajuntament el 2005 per a urbanitzar el carrer, i que no es va arribar a executar.

  L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, s’ha mostrat molt satisfeta perquè ara ja es done inici a les obres i ha assegurat que «aquesta era una reivindicació històrica no només dels veïns de la zona sinó de tots els ciutadans de Benicarló».

  Pujar