elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís Benicarló porta al Ple de juliol mocions en contra de les abusives tarifes elèctriques, per la promoció del benestar animal i en condemna dels discursos d’odi i les agressions masclistes i LGTBIfòbiques

Compromís Benicarló porta al Ple de juliol mocions en contra de les abusives tarifes elèctriques, per la promoció del benestar animal i en condemna dels discursos d’odi i les agressions masclistes i LGTBIfòbiques

  El grup municipal ha presentat tres mocions de temàtiques molt distintes per a ser debatudes i votades al Ple ordinari d’aquest dijous 29 de juliol.

  La primera d’elles fa referència a la nova regulació de les tarifes de la llum, que ha tingut un impacte molt important sobre les factures i que penalitza de manera desproporcionada a les famílies, xicotetes empreses,  persones treballadores autònomes, persones que teletreballen, totes incloses en la categoria de “xicotets consumidors”. La moció, que busca el suport de tots els grups polítics de la corporació municipal, busca denunciar aquests preus excessius i demanar mesures permanents i efectives per reduir l’impacte de l’increment de costos de l’energia elèctrica, garantir el dret a l’energia i incentivar les accions d’estalvi i eficiència energètica.

  La segona moció apunta al benestar animal i al paper fonamental de l’Ajuntament a l’hora de garantir la protecció i cura dels animals de companyia. El document, que es votarà al Ple de juliol, té finalitat d'impulsar un model de ciutat compromesa amb el benestar dels animals de companyia i amable amb la seua presència, a través d’accions com aprovar un protocol d'actuació davant d'un animal abandonat, ferit o malalt, habilitar espais adequats i suficients per a l'esplai de gossos o desenvolupar un Pla colonial felí del municipi amb la regulació dins l’ordenança municipal corresponent.

  I per últim, la tercera moció de Compromís Benicarló pretén trobar el suport a l’hora de denunciar les últimes agressions masclistes, racistes i LGTBIfòbiques que estan tenint lloc en els últims dies al País Valencià i l’estat espanyol. Així mateix, la moció condemna els discursos negacionistes i de l’odi de la ultradreta que des de les institucions, els mitjans de comunicació convencionals i les noves tecnologies normalitzen la persecució ideològica i fins i tot física, de les persones pel seu origen, raça, llengua, creences o orientació sexual.

  Marta Escudero, portaveu de Compromís Benicarló, valora molt positivament que aquestes temàtiques es tracten al proper Ple i entren dins l’agenda política benicarlanda i espera el suport de tots els grups polítics i el vot favorable a les mocions per tal que puguen ser aprovades.

  Pujar