elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comencen a vacunar-se contra el covid en la Residència Sant Francesc de Benicarló

Comencen a vacunar-se contra el covid en la Residència Sant Francesc de Benicarló
  • Víctor Ferreres Urchaga ha sigut la primera persona en ser vacunada a Benicarló

MÉS FOTOS
Comencen a vacunar-se contra el covid en la Residència Sant Francesc de Benicarló - (foto 2)
Comencen a vacunar-se contra el covid en la Residència Sant Francesc de Benicarló - (foto 3)

Avui ha començat a Benicarló la vacunació contra el covid entre els treballadors i usuaris de la Residència Sant Francesc. Víctor Ferreres Urchaga ha sigut la primera persona en ser vacunada a Benicarló.

Aquesta vesprada, personal del Centre de Salut de Benicarló ha posat la primera de les dues dosis de la vacuna de la covid19 als nou treballadors i a 11 dels 16 usuaris de la Residència Sant Francesc.

Està previst que en el moment en què a les persones que han vacunat avui li'ls pose la segona dosi, es comencen a vacunar als cinc usuaris de la residència restants, que en aquests moments estan passant les festes de Nadal als seus domicilis familiars i no estan convivint en el centre.

Quant a l'inici de la vacunació al Geriàtric Sant Bartomeu i a la Residència i Centre de Dia El Collet, Salut Pública encara no ha determinat la data.

Durant el primer trimestre del 2021, a la Comunitat Valenciana, s'administraran més de 377.000 dosi de la vacuna Pfizer, que corresponen, en tractar-se de dues dosis per persona, a més de 188.000 persones vacunades. Després dels centres residencials, la vacuna començarà a administrar-se al personal sanitari que treballa en primera línia de la lluita contra la covid19, a la resta de personal sanitari i als grans dependents no institucionalitzats.

Actualització de dades en els centres socials

Respecte dels contagis al Geriàtric Sant Bartomeu, en aquest moment hi ha un cas actiu d'una treballadora, per la qual cosa s'ha realitzat un sedàs tant als treballadors com als usuaris del centre, que ha resultat negatiu per a tots els residents i personal.

Quant a la Residència i Centre de Dia El Collet, no hi ha casos positius, encara que s'està pendent de la serologia que es durà a terme demà per a donar per tancat el brot.

Pujar