28 d’octubre de 2020 28/10/20

Comencen els cursos de formació en l'ús de desfibril·ladors

Comencen els cursos de formació en l'ús de desfibril·ladors - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Comencen els cursos de formació en l'ús de desfibril·ladors - (foto 2)

  Benicarló acull al llarg d'avui i de demà els cursos de formació en l'ús de desfibril·ladors. De les 200 persones que es formaran, 32 són de Benicarló, que després de les classes estaran capacitades per a utilitzar qualsevol dels quatre aparells que s'instal·laran en diferents llocs públics de la ciutat.

  Durant tot el dia d'avui i de demà, Benicarló es convertirà en la seu comarcal de formació en l'ús de desfibril·ladors. En total seran 200 les persones que acudiran al Mucbe a formar-se sobre com utilitzar els aparells que permeten actuar de manera adequada davant de les parades cardíaques. L'avantatge d'aquestos aparells és que l'accés és fàcil i ràpid i que les maniobres poden ser realitzades per personal no sanitari amb seguretat i eficàcia seguint les instruccions d'ús.

  A banda de les 32 persones de Benicarló que es formaran, també participaran alumnes de Sant Mateu (16), Cervera del Maestre (8), Peníscola (24), Sant Jordi (16), Càlig (8), Vinaròs (8), Santa Magdalena de Polpís (8), la Salzadella (16), Alcalà de Xivert (16), Sant Rafael del Riu (8), Canet lo Roig (8), Xert (8), Traiguera (16) i la Jana (8).

  Està previst que al llarg d'aquesta setmana ja es puguen instal·lar els quatre nous desfibril·ladors semiautomàtics que tindrà Benicarló gràcies al programa de la Diputació «Província de Castelló: territori cardioprotegit». Respecte als llocs d'instal·lació, s'han establit com a ubicacions prioritàries el Mercat Municipal, l'Auditori Pedro Mercader (que també donarà cobertura al Conservatori de Música), el Club de Convivència de la Gent Gran i l'Ajuntament de Benicarló. Cal recordar que Benicarló ja disposa de 4 desfibril·ladors més per a l'ús públic (dos mòbils, un per a les pistes d'atletisme i un altre al Pavelló Poliesportiu Municipal).

  Pujar