elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicarló promociona el seu producte estrela local amb la festa de la Carxofa

Benicarló promociona el seu producte estrela local amb la festa de la Carxofa
  • Rosa Mari Marzal, l'agricultora benicarlanda filla i neta de llauradors, serà la persona homenatjada en l'edició de 2022

MÉS FOTOS
Benicarló promociona el seu producte estrela local amb la festa de la Carxofa - (foto 2)
Benicarló promociona el seu producte estrela local amb la festa de la Carxofa - (foto 3)

Benicarló ja es troba immersa en la festa de la carxofa, declarada d'Interés Turístic Autonòmic, per a promocionar el seu producte estrela local, encara que aquest any 2022 es realitzarà adaptant la situació a la pandèmia amb l'objectiu de vetlar per la seguretat, obligant a ajornar els actes multitudinaris, com han acordat després de la reunió a la qual ha assistit l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada de la regidora d'Agricultura, Inma Díaz, el president del Consell Regulador de la Carxofa de Benicarló, Víctor Morera, i el vicepresident de l'associació Restauració Benicarló, Anay Bueno, els tres sectors implicats en l'organització de la Festa.

Unes jornades consolidades que demostren la clara aposta pel producte local que fomenta la participació dels sectors comercials de Benicarló, aconseguint dinamitzar el sector de la restauració i posicionar la ciutat com a referent gastronòmic i turístic.

Així, el dimecres 26 de febrer tindrà lloc el va torrar popular i el 27 de febrer serà la Demostració Gastronòmica, mentre que les Jornades del Pinxo estan en marxa fins al 30 de gener i les Jornades Gastronòmiques que començaran diumenge que ve 30 de gener.

Així mateix, el sopar de gala serà el 25 de febrer tindrà lloc el sopar de gala i la Fira de Productes de Proximitat també s'ha traslladat per als dies 26 i 27 de febrer.

Un producte que Benicarló va portar a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur) i es va poder degustar amb el saborós showcooking a càrrec del xef estrela Michelin Raúl Resino.

Showcooking en Fitur
Showcooking en Fitur

Jornades del pinxo fins al 30 de gener

En aquesta XXIX edició de la Festa de la Carxofa, les jornades del pinxo continuan fins al 30 de gener i encara que reconeixen que organitzar-les en època de pandèmia no ha sigut fàcil, l'Associació de Restauració i l'Ajuntament de Benicarló han apostat per vetlar per la seguretat i la salut dels clients sense perdre l'essència inicial de les jornades. Per això s'han organitzat unes jornades amb un format segur i dinàmic.

Els pinxos tenen un preu de 3 euros.

Com a novetat, enguany inclouen en take away per a emportar-se els pinxos a casa i gaudir-los en la calor de la llar o en un sopar entre amics.

En aquestes jornades participen 27 restaurants en els quals destaca les mescles de sabors locals i internacionals, que conviuen amb les receptes més tradicionals. Consulta ACÍ el llistat i localització dels locals.

A més, hi ha pinxos vegetarians i carnívors, inspirats en la mar i a la muntanya.

Jornades gastronòmiques: del 30 de gener al 6 de març

Així mateix, del 30 de gener al 6 de març tindran lloc les Jornades Gastronòmiques en la qual participen 18 restaurants de Benicarló amb menús suculents en els quals la carxofa és el seu producte principal i el protagonista.

Pots descarregar ACÍ el mapa dels restaurants participants i els seus espectaculars menús.

Rosa Mari Marzal serà la persona homenatjada aquest 2022

La XXIX Festa de la Carxofa retrà homenatge a l'agricultora Rosa Mari Marzal Foix. Així ho ha revelat la regidora d'Agricultura, Inma Díaz, que ha destacat que Rosa Mari Marzal “representa a la perfecció el paper fonamental que les dones benicarlandes han desenvolupat en el camp al llarg de les últimes generacions”.

"La presència de dones és un dels trets que ens identifica com a sector primari, i el fet d'atorgar-li a una dona aquest reconeixement és un pas més en favor de la igualtat en un sector tradicionalment liderat pels homes”, ha assenyalat l'edil

Rosa Mari Marzal és una dona jove, llauradora, filla i neta de llauradors, que dirigeix les seues terres i les de la seua família. És un exemple de persona que viu plenament la dedicació en el camp i un referent com a dona que, com tantes altres, ha hagut de conciliar la vida laboral i la vida familiar en un àmbit on el treball de la dona ha sigut escassament reconegut.

El Cresol i Casa Golo guanyen el Concurs dels Pinxos de la Carxofa

Els restaurants El Cresol Bar & Drinks, Mar Blava i Pádamo han sigut els tres primers en la modalitat de pinxo d'autor, mentre que Casa Golo, Llar del Pescador i Tavernes Rayfe han guanyat en la categoria de cuina tradicional.

L'onzena edició del Concurs de Pinxos de la Carxofa ha reconegut, una vegada més, el treball dels bars, restaurants i cafeteries que participen en les Jornades del Pinxo, que van començar divendres passat i s'allargaran encara fins al 30 de gener, amb una participació de 27 establiments.

Enguany, com ja es va fer en l'anterior edició, s'ha apostat per un concurs professional, amb un jurat de luxe format pels xefs Vicent Guimerà, del restaurant L'Antic Molino d'Ulldecona (1 estrela Michelin), Avelino Ramón, del restaurant Daluan de Morella, i Marc Martorell, del restaurant Gaudir d'Alcossebre. Els tres, amb una trajectòria espectacular, han sigut els encarregats de triar els millors pinxos d'aquesta edició.

  

Pujar