5 de juliol de 2020 5/7/20

Benicarló promociona l'agricultura ecològica i urbana a l'Hort de la Mar

Benicarló promociona l'agricultura ecològica i urbana a l'Hort de la Mar - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Benicarló promociona l'agricultura ecològica i urbana a l'Hort de la Mar - (foto 2)
  Benicarló promociona l'agricultura ecològica i urbana a l'Hort de la Mar - (foto 3)
  Benicarló promociona l'agricultura ecològica i urbana a l'Hort de la Mar - (foto 4)

  L'Hort de la Mar de Benicarló s'ha consolidat com un espai d'agricultura urbana i ecològica de referència després del treball realitzat durant el primer mig any pels adjudicataris de les parcel·les. Les verdures, fruites, hortalisses i plantes aromàtiques que hi creixen vora mar demostren que existeixen alternatives a l'actual model de producció i consum.

  Els regidors d'Agricultura i Promoció Econòmica, Domingo Roca i Román Sánchez, han visitat aquest matí les instal·lacions de l'Hort de la Mar per a comprovar els treballs portats a terme en aquest espai urbà que l'Ajuntament ha dedicat a l'agricultura ecològica.

  El projecte, coordinat pels experts Mariano Bueno i Jesús Arnau, va nàixer, tal i com ha recordat Román Sánchez, com un taller d'ocupació dins del programa «Mou-te» de la Regidoria de Promoció Econòmica. I avui dia s'ha convertit en un extens hort urbà que cultiven els 27 aficionats a l'agricultura que van resultar adjudicataris de les parcel·les. «Mou-te -ha dit Sánchez- ha estat el germen que va crear tota la infraestructura necessària per a crear aquest magnífic projecte d'hort urbà».

  L'espai, ubicat a dues passes de la platja de la Caracola, acull tot tipus de planters i cultius que creixen sense intervenció d'agents químics ni plaguicides. Els productes de la terra es dediquen, exclusivament, al consum personal i familiar.

  El regidor d'Agricultura, Domingo Roca, ha explicat que l'Hort de la Mar «és la demostració real que les tècniques de l'agricultura ecològica funcionen, i ho fan, a més, en un context social que demanda aquest tipus de producte». Des d'aquesta perspectiva, l'Hort de la Mar «és un exemple de què existeixen altres models de cultiu i consum més enllà dels patrons convencionals». Roca ha agraït als adjudicataris «l'estima i dedicació que han bolcat en aquest projecte, que vol ser també una alternativa d'oci per a persones de totes les edats i condicions».

  Els aficionats i agricultors urbans que s'ocupen de cultivar les parcel·les reben un curset bàsic d'agricultura i tècniques de conreu ecològic abans de posar-se a treballar al seu solc. «Tot i això, la principal base d'aprenentatge és el treball diari, equivocar-se i corregir els errors», han explicat els experts en agricultura ecològica Mariano Bueno i Jesús Arnau. Els coordinadors de l'Hort de la Mar han remarcat el fet que «podem cultivar totes les verdures sense intervencions químiques o agressives per a la terra, reproduint o imitant els processos de la natura en un ecosistema artificial».

  L'Hort de la Mar conjuga la promoció de l'agricultura ecològica amb la cultura de l'hort urbà. I més enllà d'això, en paraules del regidor d'Agricultura, «té una important vocació didàctica i educativa orientada a promocionar un patró de producció i consum plenament respectuós amb la terra i els seus recursos».

  Pujar