28 de gener de 2020 28/1/20

Benicarló posarà a disposició de la Generalitat els terrenys per al segellament de l'abocador municipal

Benicarló posarà a disposició de la Generalitat els terrenys per al segellament de l'abocador municipal - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Benicarló posarà a disposició de la Generalitat els terrenys per al segellament de l'abocador municipal - (foto 2)

  L'Ajuntament de Benicarló està treballant per posar a disposició de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural les nou parcel·les afectades pel projecte de segellament de l'abocador municipal. La previsió és que el projecte quede enllestit aquest 2018.

  L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha anunciat que l'Ajuntament remetrà en breu a la Direcció General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental el certificat de disponibilitat dels terrenys que resulten afectats per les obres del segellament i restauració ambiental de l'abocador municipal, tal i com requereix la Generalitat en un document enviat recentment a l'Ajuntament. Els terrenys afectats corresponen a les parcel·les 150, 151, 155, 157, 260, 261, 262, 263 i 264 del polígon 16.

  Una vegada complit el requeriment de la Conselleria, la Generalitat redactarà el projecte de segellament, que s'executarà aquest any. De fet, el segellament de l'abocador de Benicarló està emmarcat en el Pla Autonòmic de Segellament d'Abocadors (PASEA) de la Generalitat Valenciana, que preveu el segellament de més de 30 abocadors amb un pressupost de 20 milions d'euros al llarg de 20 anys. Aquest 2018, les accions se centraran en quatre abocadors, entre els quals es troba el de Benicarló.

  L'alcaldessa ha recordat que l'abocador no presta servei des del maig de 2011 i s'ha mostrat molt satisfeta per l'anunci. Miralles ha assegurat que «es tracta d'una magnífica notícia perquè és una reivindicació històrica de l'Ajuntament que, a més, evitarà possibles incendis en una zona qualificada com a instal·lació d'alt risc d'incendis forestals».

  Pujar