12 de juliol de 2020 12/7/20

Benicarló posa en servei una nova patrulla rural per a reforçar la seguretat al camp

Benicarló posa en servei una nova patrulla rural per a reforçar la seguretat al camp - (foto 1)

    Els regidors de Policia i Seguretat, Ximo Bueno, i d'Agricultura, Domingo Roca, han anunciat aquest matí la posada en servei de la tercera patrulla rural de la Policia Local que s'encarregarà de reforçar la seguretat al camp de Benicarló. Ambdós regidors han coincidit a assenyalar que «la iniciativa respon a les inquietuds dels agricultors i al compromís electoral de l'equip de govern».

    La posada en marxa del nou servei de seguretat, format per dos agents, arriba a poques setmanes de l'inici de la campanya del meló de moro, un conreu que preocupa especialment als agricultors de Benicarló. La planta és un dels principals objectius que estan en el punt de mira dels delinqüents que operen a les partides rurals del terme, «tot i que la bona sintonia entre la Policia Local i la Guàrdia Civil ha reduït considerablement els robatoris en les últimes campanyes», tal com ha explicat el regidor d'Agricultura. La tercera patrulla rural «comença a treballar en un moment òptim de cara a reforçar la seguretat dels conreus», ha conclòs.

    L'objectiu de l'equip de govern, en paraules del regidor de Policia, és «consolidar l'operativitat de la tercera Patrulla Rural i incrementar els efectius a quatre patrulles abans que acabe la legislatura» de manera que «la vigilància es faça efectiva al llarg de tota la jornada». Fins a aquest moment, eren dos patrulles les que vigilaven el camp des de la Ratlla del Terme fins a la Partida Surrac, operatiu que es veurà refermat amb el nou dispositiu policial.

    El cap de la Policia Local, Agustín Parra, ha subratllat que «el servei permetrà realitzar més controls en els torns en què coincidisquen dos patrulles» i ha destacat que les patrulles rurals tenen com a objectiu «la lluita contra els robatoris, la caça il·legal, la vigilància d'edificacions rurals i el control de vehicles». Els responsables de Seguretat i Agricultura han subratllat que «la millora en les estadístiques de seguretat al camp de Benicarló és fruit de l'estreta col·laboració entre la Policia Local, La Guàrdia Civil i la Policia Autonòmica».

    Pujar