17 d’octubre de 2019 17/10/19

Benicarló participa en una jornada sobre Policia Local i legislació

Benicarló participa en una jornada sobre Policia Local i legislació - (foto 1)

La jornada ha servit per posar damunt la taula les dificultats dels municipis per a desenvolupar la legislació vigent en matèria de policies locals. L'alcaldessa de Benicarló ha intervingut en l'acte i ha reclamat més recursos i coordinació entre institucions per a fer front a les exigències de la nova llei.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha participat com a ponent en una jornada sobre policies locals i ajuntaments que ha tingut lloc a Castelló amb l'objectiu de debatre el desenvolupament de la llei 17/2017 de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana. Una llei que suposa acabar amb la inestabilitat laboral de la policia local i que posa fi a la interinitat dels agents, la qual cosa significa que els ajuntaments estan obligats a cobrir les vacants de manera definitiva.

Miralles, que ha participat com a representant dels alcaldes de la província de Castelló juntament amb el regidor de l'Ajuntament de Castelló Toni Lorenzo, ha destacat que «s'ha fet una tasca extraordinària per a aconseguir un marc normatiu que elimine el treball temporal dels cossos de policia local» però ha posat damunt la taula les dificultats que suposa per als ajuntaments portar a la pràctica aquests requeriments. «Necessitem disposar de temps i de recursos suficients que ens permeten afrontar amb garanties tots els processos selectius que seran necessaris per a adaptar-nos a la llei», ha dit l'alcaldessa.

Xaro Miralles ha reconegut que «les obligacions de la llei, sumades a l'entrada en vigor de la jubilació anticipada per a policies locals, ens obliguen a un esforç difícil d'assumir, tenint en compte la realitat dels ajuntaments» i ha proposat la coordinació amb l'IVASPE (Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències) com a «solució per a portar a bon terme els processos de selecció i formació requerits per la llei».

L'acte ha estat presidit pel director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, i el vicepresident de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Vicent Gil.

ocultar
Benicarló participa en una jornada sobre Policia Local i legislació
Pujar