15 de juliol de 2020 15/7/20

Benicarló engega la campanya contra el mosquit tigre

Benicarló engega la campanya contra el mosquit tigre - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Benicarló engega la campanya contra el mosquit tigre - (foto 2)

  Des de principis del mes d'abril, l'Ajuntament de Benicarló, a través de la Regidoria de Medi Ambient, ha dut a terme diferents treballs de tractament de xoc i control del mosquit tigre en dos actuacions concretes. El tractament consisteix a aplicar un producte antilarvari que es diposita en els punts principals de cria (embornals del municipi, zones humides del Barranquet i zones d'aigua estancada o procedent de pluja).

  A partir d'ara, les següents accions se centren en una programació ordinària del tractament, amb una periodicitat variable depenent de les condicions meteorològiques com la pluja i la temperatura. En qualsevol cas, el tractament periòdic continuat es mantindrà fins al mes de novembre.

  El regidor de Medi Ambient, Ximo Bueno, ha constatat que «des de principis d'abril estem efectuant tractaments periòdics preventius». Bueno ha recordat que «a banda dels tractaments, és molt important la responsabilitat dels ciutadans a l'hora d'evitar la proliferació del mosquit tigre», tant a les cases com als jardins i piscines. El regidor ha remarcat que «hem d'evitar l'acumulació de xicotetes quantitats d'aigua estacada en pots, cossiets, gerros, pneumàtics o altres recipients que són focus de cria d'aquesta espècie».

  Des de la Regidoria de Medi Ambient es recorda també que el mosquit tigre té una activitat diürna i un comportament agressiu, amb picades més nombroses i doloroses que les dels mosquits autòctons i que fins i tot travessen la roba. El mosquit tigre posa els ous dins de recipients o elements de l'exterior que acumulen aigua: joguets, cendrers, poals, cossiets, piscines de plàstic, safarejos, dipòsits d'aigua, bidons, canaleres, abeuradors per a animals de companyia o gerros del cementeri, entre d'altres. «Per a evitar la seua proliferació cal buidar aquest recipients dos vegades per setmana, posar-los de cap per avall o tapar-los amb tela mosquitera», ha subratllat Ximo Bueno.

  Pujar