24 d’octubre de 2019 24/10/19

Benicarló destinarà 32.000 euros a lluitar en favor de la igualtat i contra la violència de gènere

Benicarló destinarà 32.000 euros a lluitar en favor de la igualtat i contra la violència de gènere - (foto 1)

  Les aportacions procedeixen del pacte d’estat contra la violència masclista (21.541 euros) i del propi Ajuntament (10.500 euros) i s’invertiran en tres grans eixos: atenció directa a les dones víctimes de violència de gènere, formació i prevenció.

  La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha anunciat avui les actuacions que durà a terme l’Ajuntament de Benicarló en matèria d’igualtat de cara a 2019. Escudero ha reconegut que el pacte d’estat contra la violència de gènere ha donat més protagonisme als ajuntaments en la lluita contra la desigualtat i ha constatat que, fruit d’aquest acord, «l’Ajuntament de Benicarló ha rebut 21.541 euros que permetran reforçar les actuacions que ja estem duent a terme actualment i, a més, podrem proposar-ne de noves».

  A la quantitat assignada pel pacte d’estat, s’afegiran 10.500 euros que van a càrrec de l’Ajuntament, «de manera que —ha dit la regidora—, ens trobem amb una partida que, en quatre anys, ha passat de 3.000 euros a 32.000».

  Amb aquest pressupost, es duran a terme accions que s’emmarcaran en tres grans eixos: reforç de l’atenció directa a les dones víctimes de violència de gènere i als seus fills, formació dels professionals que intervenen en els casos de violència masclista i prevenció. «En aquest marc —ha explicat la regidora—, programarem tallers d’empoderament, impulsarem convenis amb mitjans de transport per a facilitar els desplaçaments de les víctimes i millorarem la resposta institucional».

  «A més —ha afegit Marta Escudero—, programarem cursos de formació per a agents de policia local i per a professionals que treballen en els serveis socials i finalment organitzarem tot un seguit d’activitats de sensibilització en centres educatius, perquè ells són la societat del futur».

  La tasca de prevenció i sensibilització es farà visible també a través de les activitats programades amb motiu del 8 de març (Dia de la Dona), 25 de novembre (Dia contra la Violència contra les Dones) o les Festes Patronals i les Falles, al voltant de les quals s’organitzen campanyes i altres iniciatives com el Punt Violeta.  

   

  ocultar
  Benicarló destinarà 32.000 euros a lluitar en favor de la igualtat i contra la violència de gènere
  Pujar