10 de desembre de 2019 10/12/19

Benicarló declara el magatzem de vi del carrer de César Cataldo Bé de Rellevància Local

Benicarló declara el magatzem de vi del carrer de César Cataldo Bé de Rellevància Local - (foto 1)

  L’Ajuntament de Benicarló li atorga aquesta catalogació a l’estructura pel seu significat i el valor patrimonial i etnològic. És un dels 10 magatzems al voltant de la indústria del Vi de Carlón que hi havia a la zona marítima de Benicarló.

  El Ple Municipal de l’Ajuntament de Benicarló ha aprovat en el ple ordinari de setembre, per unanimitat, la declaració com a Bé de Rellevància Local del magatzem de vi ubicat al final del carrer de César Cataldo. La construcció, que es troba en mal estat de conservació, és un dels 10 magatzems al voltant de la indústria del Vi de Carlón que hi havia a la zona marítima de Benicarló durant els segles XVI, XVII i XVIII. Aquests magatzems es van convertir en un símbol de la gran activitat comercial que hi va haver a la ciutat fins al segle XIX.

  En concret, la construcció, que data possiblement del segle XVIII, es destinava a emmagatzemar els productes procedents del comerç marítim. Encara que la façana d’aquestes construccions destaca per ser molt senzilla, amb coberta a dos aigües, l’interior destaca per la repetició de tres arcs transversals que li donen la seua volumetria i alçada.

  ocultar
  Benicarló declara el magatzem de vi del carrer de César Cataldo Bé de Rellevància Local
  Pujar