29 d’octubre de 2020 29/10/20

Benicarló contractarà 22 joves a través del programa Avalem Joves Plus

Benicarló contractarà 22 joves a través del programa Avalem Joves Plus - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Benicarló contractarà 22 joves a través del programa Avalem Joves Plus - (foto 2)
  Benicarló contractarà 22 joves a través del programa Avalem Joves Plus - (foto 3)

  L'Ajuntament de Benicarló referma el seu compromís amb la creació d'ocupació i contractarà 22 joves menors de 30 anys que prestaran serveis en diferents departaments municipals al llarg d'un any. La iniciativa és gràcies al programa Avalem Joves Plus de la Generalitat Valenciana, que destinarà al voltant de 360.000 euros a la ciutat.

  L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el secretari autonòmic d'Ocupació i director general del Servef, Enric Nomdedéu, han explicat els detalls del Programa Avalem Joves Plus de la Generalitat Valenciana. Miralles ha concretat que un dels objectius del projecte és que «els joves puguen tenir una primera experiència laboral que després els valga per incorporar-se al mercat de treball amb un currículum més complet».

  En concret, el programa Avalem Joves Plus permetrà la creació de 22 llocs de treball en diferents departaments municipals, que seran ocupats per joves amb titulació universitària (EMCUJU) o sense titulació (EMPUJU). Les contractacions seran subvencionades pel programa amb una quantitat total al voltant dels 360.000 euros. El secretari autonòmic d'Ocupació ha subratllat que amb el programa Avalem Joves Plus «donem oportunitats als joves de menys de 30 anys amb dificultats per trobar treball, a la vegada que contribuïm a solucionar les deficiències estructurals de contractació que tenen els ajuntaments».

  En concret, els perfils que l'Ajuntament vol incorporar són: 2 periodistes, 5 administratius, 1 tècnic superior d'educació infantil, 1 ajudant de biblioteca, 1 ajudant per a l'arxiu municipal, 1 treballador social, 1 tècnic superior en informàtica de gestió, 1 tècnic superior de riscos laborals, 1 prospector empresarial, 1 orientador laboral, 1 topògraf, 1 arquitecte o enginyer tècnic industrial, 4 conserges i 1 llicenciat en Filologia Catalana o Comunicació Audiovisual. Per a optar a qualsevol de les 22 places cal ser menor de 30 anys, estar inscrit al sistema de Garantia Juvenil i al Servef com a demandant d'ocupació, abans del 8 de juny.

  L'alcaldessa de Benicarló ha remarcat que aquests programes contribueixen a millorar les xifres d'atur del municipi i s'ha mostrat molt satisfeta perquè «Benicarló és el poble de més de 20.000 habitants de la província de Castelló amb un millor índex d'ocupació, concretament un 13,3%».

  Per la seua banda, Enric Nomdedéu ha explicat que «des de la Generalitat tenim clares les polítiques prioritàries, que són fer que la gent puga viure millor». «Aquests programes serveixen per retornar a la gent les oportunitats de formar-se i treballar que la crisi li havia furtat», ha finalitzat Nomdedéu.

  Pujar