elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicarló, aparador dels productes d'excel·lència del territori

Benicarló, aparador dels productes d'excel·lència del territori

    El 6é Congrés d'Oliveres Mil·lenàries que es va celebrar ahir a Benicarló va reunir a la consellera d'Agricultura, Elena Cebrián, l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el president de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, Rhamses Ripollés, el delegat d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Grau, i el director del Servei provincial de Terol, Héctor Palatsi, juntament amb el president del Consell Regulador de la DO Carxofa de Benicarló, Francisco Lluch, i el gerent de la Cooperativa Benihort, Guillermo Edo. Tots, per donar suport a la presentació de la nova Marca de Garantia ‘Oli Farga Mil·lenària’, que juntament amb la denominació d'origen Carxofa de Benicarló, van ser les protagonistes d'un acte on es va promocionar l'excel·lència dels productes agroalimentaris del territori.

    La consellera va reafirmar el seu compromís amb la la protecció de les oliveres mil·lenàries i va reconèixer la tasca que la Mancomunitat de la Taula del Sénia, i els 27 municipis de Castelló, Terol i Tarragona que la formen, realitza per a la defensa i promoció de més de 4.000 oliveres l'edat de la qual supera els 1.000 anys. «Un exemple de col·laboració de territoris que va molt més enllà de les fronteres administratives», va assenyalar la consellera. L'alcaldessa, per la seua banda, va apostar per «potenciar la difusió dels productes de qualitat que tenim al territori» i es va mostrar convençuda que «productes com la carxofa de Benicarló o l'oli d'oliveres mil·lenàries contribueixen a assolir un nivell d'excel·lència que ha de ser referent per a les nostres comarques».

    El congrés, on es va reconèixer el treball dels productors d'oli de farga mil·lenària, va servir també per a comprovar el perfecte maridatge entre l'oli i la carxofa a través d'una degustació dels dos productes estrella de l'acte.    Pujar