elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicarló acollirà el 6é Congrés d'Oliveres mil·lenàries del Territori Sénia

Benicarló acollirà el 6é Congrés d'Oliveres mil·lenàries del Territori Sénia

  El 6é Congrés sobre Oliveres mil·lenàries del Territori Sénia comptarà enguany amb un aliat excepcional: el prestigi gastronòmic de la carxofa de Benicarló i el seu impacte promocional i mediàtic. La carxofa i l'oli són dos productes complementaris i ambdós es necessiten si volen consolidar la seua posició en els mercats agroalimentaris.

  Aquesta idea l'ha resumit l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, en la presentació del congrés, quan ha assegurat que «un bon raig d'oli i una carxofa a la brasa conformen una simbiosi perfecta d'extraordinària qualitat». L'alcaldessa ha afegit que aquest congrés «és una oportunitat única per a engegar noves línies de promoció dels millors productes de la nostra terra».

  Amb l'aliança i la col·laboració entre aquests dos productes del territori es vol mostrar els valors i els efectes del treball en comú i de l'aposta per l'excel·lència. La gerent de la Taula del Sénia, Tere Adell, ha remarcat que «aquesta iniciativa col·laborativa ha de servir d'exemple per a altres grans productes que tenim a la zona. En un context econòmic altament competitiu, l'estratègia ha d'anar orientada a l'excel·lència del producte, i així és com es treballa l'oli del Territori Sénia i la carxofa de Benicarló.»

  El congrés s'obrirà amb una ponència sobre la Carxofa de Benicarló i reservarà espais per a degustacions elaborades amb la verdura estrella de Benicarló. També hi haurà tast de diferents varietats d'oli elaborat al territori. L'esdeveniment servirà per a presentar la nova Marca de Garantia «Aceite Farga Milenaria» i brindarà un reconeixement als productors d'oli d'olivera mil·lenària.

  El congrés comptarà amb la participació de destacades personalitats del món del camp, el cooperativisme i les institucions, i el tancarà la consellera d'Agricultura de la Generalitat Valenciana, Elena Cebrián.

  Pujar