23 de novembre de 2020 23/11/20

Isabel García rep el premi Clara Campoamor de la Agrupació Socialista de Benetússer

Isabel García rep el premi Clara Campoamor de la Agrupació Socialista de Benetússer - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Isabel García rep el premi Clara Campoamor de la Agrupació Socialista de Benetússer - (foto 2)
  Isabel García rep el premi Clara Campoamor de la Agrupació Socialista de Benetússer - (foto 3)

  La Diputada d'Igualtat, Joventut i Esport, Isabel García, va rebre aquest divendres el premi Clara Campoamor amb el qual l'agrupació socialista de Benetússer reconeix des de fa 18 anys el treball de persones i organitzacions que treballen pel reconeixement dels drets i les llibertats de les dones. Isabel García, que a més de diputada és Secretària de LGTB en la Comissió Executiva Provincial i Coordinadora Territorial del grup LGTB del PSPV-PSOE, a més de regidora en l'Ajuntament de Xirivella, ha afirmat, referent a aquest guardó, que "ser reconeguda pel treball que m'agrada fer és una espenta més per a continuar en la lluita diària per la Igualtat en tots els àmbits".

  L'alcaldessa de Benetússer i Secretària General de l'Agrupació Local, Eva Sanz, va ser l'encarregada de fer lliurament a la Diputada d'Igualtat de la placa commemorativa d'aquest reconeixement. Una placa en la qual, al costat d'una imatge de Clara Campoamor, s'arreplega part del ja històric discurs que va pronunciar davant el Congrés dels Diputats l'1 d'octubre de 1931 per a reivindicar el dret al vot de les dones: "Teniu el dret que us ha donat la llei, la llei que vau fer vosaltres, però no teniu el Dret Natural, el Dret fonamental que es basa en el respecte de tot ésser humà, i el que feu és posseir un poder. Deixeu que la dona es manifeste i veureu com aqueix poder no podeu seguir posseint-ho".

  Al costat d'Isabel García, l'agrupació socialista de Benetússer va reconèixer també el treball del grup GAMA de la Policia Local de València. Es tracta aquest d'un grup especialitzat que va iniciar la seua marxa l'any 2003 amb la finalitat de donar seguiment i protecció a les víctimes de maltractaments, la qual cosa fan en coordinació amb el Centre Dona 24 hores, el Centre Municipal d'Informació i Orientació a la Dona i els Serveis Socials.

  Isabel García i el grup GAMMA se sumen d'aquesta manera a la llista de persones i entitats que al llarg d'aquests 18 anys han sigut reconeguts amb el premi Clara Campoamor de l'agrupació local del PSPV-PSOE de Benetússer i entre els quals figuren, entre uns altres, l'ex ministre José Bono, el periodista Isaías Lafuente, la cantant i activista Cristina del Valle, l'actriu Carla Antonelli o Intermon Oxfam.

  Pujar