Castellano

Els xiquets i xiquetes de Bellreguard voten els Pressupostos Participatius infantils

Els xiquets i xiquetes de Bellreguard voten els Pressupostos Participatius infantils
  MÉS FOTOS
  Els xiquets i xiquetes de Bellreguard voten els Pressupostos Participatius infantils - (foto 2)
  Els xiquets i xiquetes de Bellreguard voten els Pressupostos Participatius infantils - (foto 3)

  Els xiquets i xiquetes del poble ja han escollit en què volen invertir els 6.000 euros dels Pressupostos Participatius infantils, una inversió de la Regidoria d’Infància de l'Ajuntament de Bellreguard.

  Així l´alumnat de 4t, 5é i 6é, del CEIP Gregori Mayans i Ciscar de Bellreguard, ha votat aquest divendres entre les propostes formulades i seleccionades per ells mateixos, que previament han passat l´estudi de viabilitat realitzat pel servei tècnic.

  Les propostes guanyadores aquest any han segut:

  1. Excursió Parc aquàtic 76 punts
  2. Excursió Parc d'atraccions 73 punts
  3. Millora de la Pista  Verda 54 punts

  Per a què serveix aquesta iniciativa? Els Pressupostos Participatius infantils volen donar veu a la infància, de tal manera que aquesta puga decidir de manera directa en la millora del municipi.

  Els objectius d'aquest projecte, entre altres, són els següents:

  • Sensibilitzar a la infància sobre la importància d'actuar de manera responsable i de manera crítica en la presa de decisions.
  • Propiciar la reflexió col·lectiva basada en la seua realitat i en la de l'entorn que viuen.
  • Donar a conéixer els Pressupostos Participatius com a element de millora, transformació i canvi social, al mateix temps que s'orienten els recursos públics a la cobertura de necessitats des de la visió de la infància.

  Neus Burguera, Regidora d´Infància, adolescencia i Joventut: “Els pressupostos participatius infantils representen un avanç significatiu en la promoció de la participació infantil i el desenvolupament comunitari. En integrar a les xiquetes i els xiquets en estos processos, no sols es fomenta el seu desenvolupament personal i cívic, sinó que també s'enriquix la presa de decisions comunitàries amb noves perspectives i enfocaments innovadors.”

  Pujar