30 de setembre de 2020 30/9/20

Demà s’obri el termini de recollida de propostes per als 20.000 euros dels pressupostos participatius

Demà s’obri el termini de recollida de propostes per als 20.000 euros dels pressupostos participatius - (foto 1)

    Demà i fins al 9 de maig estarà obert el termini per a la presentació de propostes per a invertir els 20.000 euros dels pressupostos participatius. S'inicia amb això un procés en set fases: recollida de propostes, anàlisi de viabilitat per part dels tècnics municipals, pre-selecció d'un màxim de deu, revisió tècnica, validació, votació pública i execució. Com reconeix el regidor de Participació, Àlex Ruiz, «encetem una experiència pilot de la qual aprendre de cara al futur i en la qual hem volgut facilitar al màxim la recollida amb l'objectiu que la forma de presentar-les no siga un obstacle i que ningú deixe de participar per això». Per a informar-ne, es farà un repartiment casa per casa del tríptic amb tota la informació que també contindrà la butlleta per a fer la proposta.

    Per a participar, els veïns trobaran en l'ajuntament, la biblioteca, la llar juvenil i la del jubilat unes urnes on introduir la butlleta, que també podran dipositar en les bústies ciutadanes de l'ajuntament i la casa del poble. A més, es podran presentar propostes en el web tria.bellreguard.net. Les butlletes hauran de contindre la informació del límit pressupostari i la finalitat del pressupost així com les dades personals del proposant. Totes les propostes rebudes per qualsevol dels tres canals seran analitzades, estudiades i posades en valor pels tècnics municipals que realitzaran una primera selecció per a descartar aquelles no siguen viables per qüestions tècniques o econòmiques, com també les que no siguen de competència municipal.

    Després s'atendra una sèrie de criteris com ara la perspectiva global de municipi, l'equilibri territorial i el sectorial, el nombre de població que es veurà beneficada, l'impacte sobre la comunitat o els grups més vulnerables, el de gènere, els termes socials i ambientals o la facilitat d'execució. D'entre totes es preseleccionarà un màxim de 10 idees que, de superar la segona revisió tècnica, passaran a una votació entre el 23 de maig i el 2 de juny on els majors de 16 anys hauran d'ordenar les tres propostes preferides per tal d'aconseguir que l'escollida desperte el major consens possible.

    Pujar