24 de novembre de 2020 24/11/20

El Consell de Xiquetes sol·licita que la N332 desaparega del centre del poble

 El Consell de Xiquetes sol·licita que la N332 desaparega del centre del poble - (foto 1)

    Que la N332 no passe pel municipi. És la primera demanda de millora per al poble que el Consell de Xiquetes i Xiquets de Bellreguard ha plantejat als  responsables polítics i tècnics municipals que ha servit per a finalitzar el curs. Divendres van formular una selecció de 20 demandes entre les més de quaranta que el Consell ha treballat i recollit entre els companys de classe. Com indica el regidor de Participació Ciutadana, Àlex Ruiz, «acabem el primer curs d’un projecte de participació ciutadana que ha donat veu als infants, que han demostrat amb l’informe presentat que són un agent social més del municipi». Per això, tant l’alcalde, Joan Marco, com els portaveus dels diferents grups municipals van felicitar xiquetes i xiquets per la seua tasca i els van agrair la implicació.

    Al llarg del curs, els membres del Consell de Xiquetes i Xiquets hem formulat un seguit de propostes relacionades amb la temàtica que es tractava a les sessions de treball però, també, pròpies. Les vint finals van ser el resultat de l’ordenació, tria i debat en comú. La segona demana una  campanya de conscienciació per acabar amb les deposicions i orins dels gossos dels carrers, la construcció d’un altre parc caní i el castig dels comportaments incívics dels propietaris. La tercera l’augment de la il·luminació viària en general i les faroles del carrer de Joan Coromines en particular. La quarta, disposar de més parades d’autobús. I la quinta, una campanya de conscienciació per a promoure la justícia social, la diversitat, la nodiscriminació o el respecte al medi ambient.

    Les peticions dels infants apunten també al manteniment en bon estat de voreres i carrers; que se’ls consulte la programació d’activitats culturals i d’oci durant les vacances escolars; repintar la senyalització vial; més papereres al carrer de Sant Miquel; la instal·lació de bancs a l’entrada del Centre de Salut; una cursa de conscienciació perquè no es malbarate l’aigua en coincidència amb el Dia Mundial de l’Aigua; la instal·lació d’espills als creuaments amb poca visibilitat; un nou tram de carril bici que el connecte amb l’Ajuntament; col·locar una bústia de denúncies en qüestions de discriminació; un habitatge provisional per a persones sense sostre o desnonades; millorar la seguretat del parc Joan Pellicer; instal·lar les porteries de la pista del carrer d’Ausiàs March; ampliar la pista de skate; mantindre les fonts d’aigua del poble en bon estat, en concret, la de «la pista roja»; o una campanya de conscienciació de cara a Nadal perquè s’evite regalar joguets adscrits als rols de gènere.

    El consell, format per alumnes de 5é i 6é i de renovació parcial anual, està conformat per Àngela Ascó, Arnau Barber, Irene Ramaker i Pau Sanz de 5é A; Roser Llorca, Joel Lucas i David Serrano de 5é B; Alba Morell, Mar Pérez i Pau Rovira de 6é A; Júlia Burguera, Isaac Bustos, Clàudia Garcia i Denis Soler de 6é B; a més dels dos vicepresidents, Joan Climent i Clàudia Arlandis, de 6é A i de 5é B del CEIP Gregori Mayans. Les evolucions i el treball del Consell de Xiquetes i Xiquets es poden seguir en el web http://consellxiquets.bellreguard.net.

    Pujar