elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Barceló respon a les queixes per no sol·licitar la passada de fase: “El virus no sap de províncies ni departaments”

Barceló respon a les queixes per no sol·licitar la passada de fase: “El virus no sap de províncies ni departaments”
  • Sanitat no comparteix les queixes d'alguns municipis i demana prudència a l'hora d'afrontar la desescalada

L'anunci realitzat fa uns dies per la Conselleria de Sanitat segons el qual es descartava sol·licitar el passe a la fase 2 del pla de desescalada ha provocat que molts municipis que van aconseguir la passada de fase fa ja 15 dies, demanen explicacions que justifiquen la decisió.

Unes explicacions que han arribat públicament aquest dijous per part de la consellera Ana Barceló durant la roda de premsa celebrada aquesta vesprada: “Anem a poc a poc. És millor no haver de lamentar després anar cap endarrere”.

Preguntada per aquestes queixes, Barceló ha incidit en què el canvi de criteri és positiu per a tota la Comunitat Valenciana perquè afavoreix la mobilitat de tots els ciutadans: “L'important és protegir a tots els ciutadans que viuen en la Comunitat. El virus no sap de províncies ni de departaments”.

“En alguns departaments de salut que havien avançat en la desescalada, la ciutadania que resideix en ella no podia anar a un altre municipi. En passar a valorar les províncies s'ha beneficiat la mobilitat, permetent veure a familiars i amics” ha apuntat Barceló, postil·lant: “Ens beneficia a tots”.

En aquest sentit, la consellera ha explicat que “no es tracta de beneficiar a uns o a uns altres” i incidit en què per a sol·licitar la passada de fase “hem d'estar segurs”. Amb tot això, ha apel·lat a la “solidaritat i seguretat” de tots els municipis de la Comunitat Valenciana per a afrontar conjuntament cadascuna de les fases de la desescalada.

Pujar