elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Barceló demana perdó als sanitaris: “Es mereixien més protecció i més previsió”

Barceló demana perdó als sanitaris: “Es mereixien més protecció i més previsió”
  • En la Comunitat Valenciana s'han contagiat 1.692 sanitaris i hi ha altres 1.037 en quarantena

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut en Les Corts aquest dijous per a informar sobre les mesures i decisions adoptades en la gestió sanitària per a fer front a la crisi del coronavirus en la Comunitat Valenciana.

La consellera ha iniciat la seua intervenció recordant a les 1.132 persones que han mort en la Comunitat Valenciana a causa del coronavirus, i en concret, als quatre professionals sanitaris. Barceló ha transmés les seues condolences i suport als familiars, i al seu torn, ha mostrat el seu agraïment i reconeixement al personal sanitari i als professionals dels serveis essencials que treballen aquests dies de manera incansable”. Quant als professionals sanitaris, Ana Barceló els ha transmés les seues disculpes per la situació a l'inici de la crisi a causa de la falta de material.

En aquest sentit, ha assenyalat que “els nostres professionals sanitaris es mereixien més protecció, més previsió i més mitjans humans des del primer moment. Per això, els demane perdó” i ha volgut ressaltar “el treball que estan duent a terme, la seua lluita diària, el tracte humà que dispensen als malalts i la seua capacitat de lliurament, sacrifici i responsabilitat”.

Segons ha destacat la consellera de Sanitat, “des del departament sanitari, cada decisió que s'ha anat prenent, i cada decisió que es pren en la gestió sanitària, es realitza centrant-se en els principis fonamentals de protegir a les persones, reforçar el sistema sanitari i salvar vides”.

Els sindicats consideren les explicacions “insuficients”

Unes explicacions que els sindicats qualifiquen de “insuficients” i li recorda a la consellera que en l'actualitat hi ha 1.692 treballadors de la sanitat valenciana contagiats per Covid-19 i 1.037 en quarantena. CSIF exigeix que acompanye les seues paraules d'accions com realitzar els test adequats immediatament a tot el personal sanitari i estendre'ls a la població o aportar més informació als representants dels treballadors.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) recalca que la falta dels equips de protecció individual adequats i de les proves de Covid-19 han provocat “un mal irreparable” que podia haver-se evitat si Conselleria “haguera actuat des del primer moment, ja que el 31 de gener el sindicat ja li va traslladar, per escrit, la seua preocupació per la propagació del virus i li va instar a adoptar mesures”.

CSIF li recorda l'elevada taxa de personal sanitari contagiat a la Comunitat Valenciana, vinculada directament amb els escassos mitjans per a protegir-se que han rebut. A més, la central sindical lamenta la falta de transparència de Conselleria, que no ha convocat als sindicats des del passat 8 d'abril, per la qual cosa li urgeix a proporcionar més informació. La central sindical considera “injustificable” minimitzar la gravetat del repartiment de màscares defectuoses com ha fet la consellera.

Tal com els ha avançat elperiodic.com, actualment la Comunitat Valenciana presenta 10.735 casos positius, 5.388 altes i 1.132 defuncions, i tal com ha manifestat la consellera “darrere dels números hi ha persones i les xifres no poden mitigar una realitat terrible i tan dura per a tantes famílies”.

En aquest sentit, Barceló ha destacat que “les xifres també posen de manifest que la Comunitat Valenciana és una de les cinc comunitats autònomes amb menor incidència del virus” i ha volgut posar en valor el treball que s'està realitzant des de les diferents àrees sanitàries per a la contenció del virus i perquè vagen disminuint les xifres de manera progressiva.

Pujar