elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La bandera Qualitur 2024 onejarà en 204 platges i 39 cales de la Comunitat Valenciana

La bandera Qualitur 2024 onejarà en 204 platges i 39 cales de la Comunitat Valenciana
  • La consellera Nuria Montes ha entregat a Altea les ‘Banderes Q’ que avalen l'aposta per l'excel·lència, tant de qualitat, medi ambient o accessibilitat de les platges

Turisme Comunitat Valenciana ha concedit la Bandera Qualitur 2024 a un total de 204 platges i cales de 39 municipis de la Comunitat Valenciana, que disposen de certificats de qualitat, medi ambient o accessibilitat, avalant així l'excel·lència d'este recurs turístic costaner.

D'esta manera, este estiu a la província de València onejarà la bandera Q en 17 municipis que són: Canet d´En Berenguer, Sagunt, Puçol, El Puig de Santa María, La Pobla de Farnals, Alboraia, València, El Perelló-Sueca, Cullera, Tavernes de la Valldigna, Xeraco, Daimús, Gandia, Bellreguard, Miramar, Piles i Oliva.

Per la seua part a la província d'Alacant seran un total d'11 municipis: Dénia, Benissa, Altea, Benidorm, la la Vila Joiosa, El Campello, Alacant, Santa Pola, Torrevieja, Orihuela i Pilar de la Horadada. I a Castelló lluiran la bandera Qualitur també 11 destins, i són: Vinaròs, Peníscola, Alcalà de Xivert, Torreblanca, Oropesa, Benicàssim, Castelló de la Plana, Borriana, Nules, Moncofa i Xilxes.

La Bandera Qualitur reconeix l'esforç dels municipis que oferixen platges amb aigües netes i arenes cuidades, mesures de vigilància, servicis higiènics, equipaments lúdics, mesures de protecció ambiental i la garantia de la seua accessibilitat universal.

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha entregat este divendres a Altea, acompanyada pel director general de Turisme, José Manuel Camarero, els reconeixements a estos 39 municipis de la Comunitat Valenciana.

Durant la seua intervenció en l'acte, Montes ha destacat que “cada bandera que oneja a les nostres platges és un símbol d'orgull i pertinença”; i ha felicitat a tots els municipis de la Comunitat Valenciana que des de hui hissaran la bandera Qualitur a les seues platges, agraint així “el seu treball, la seua aposta per l'excel·lència i per entendre que la unió d'esforços ens permet oferir el millor de nosaltres mateixos als qui ens visiten”, ha afegit.

En este context, la titular de Turisme ha subratllat que “el turisme és una font vital de desenvolupament econòmic i social”, al mateix temps que ha advocat perquè es gestione “amb responsabilitat i visió de futur”.

130 certificats en qualitat, medi ambient i accessibilitat

La Generalitat, a través de Turisme Comunitat Valenciana, atorga este guardó de la Bandera Q a totes les platges i cales de la Comunitat Valenciana que disposen d'algun certificat reconegut.

Els models d'excel·lència que es reconeixen són: ISO 9001 i Q Qualitat Turística en matèria de qualitat; ISO 14001, Reglament EMAs i S de Sostenibilitat en medi ambient; i en accessibilitat la Norma UNE 170001.

Amb això, la Comunitat Valenciana disposa de 130 certificats distribuïts en 204 platges i cales que lluiran la Bandera Q este estiu 2024 en reconeixement a la seua aposta per l'excel·lència.

Dels 130 certificats, el 55,4% dels certificats són en matèria de qualitat, seguit de medi ambient que representa el 37,7% del total de certificats i finalment accessibilitat amb 6,9%.

Banderes Q per províncies

Per províncies, a Castelló un total d'11 municipis han sigut guardonats amb la ‘Bandera Q’ 2024, aglutinant un total de 35 certificats (26,9% del total), i distribuïts en 70 platges (representant el 34,3% de total).

Quant a nombre de certificats destaca Castelló de la Plana amb 9 certificats i Moncofa amb 6 certificats. I respecte a l'abast dels certificats, destaca Vinaròs amb 23 platges, i Alcalà de Xivert amb 9. Cal destacar que el 73% dels municipis guardonats a Castelló compten amb un certificat sota l'ISO 14001, demostrant el seu interés en la gestió ambiental d'este recurs natural.

Per part seua, la província de València és la que major nombre de municipis té amb banderes Qualitur, ascendint a 17 destins, que aglutinen 59 certificats (45,4% del total) i distribuïts en 44 platges, representant el 22% del total. En nombre de certificats destaquen Cullera (amb 12) i València amb 7. En nombre de platges sobreïx també Cullera, amb 8 platges certificades i Oliva amb 6.

Respecte a la província d'Alacant, 11 municipis han rebut este divendres la bandera Qualitur, aglutinant 36 certificats, que representen el 27,8% del total de la Comunitat Valenciana. Atés el nombre de platges, es posiciona com la primera província de la Comunitat amb 90 platges guardonades, representant el 44% del total.

Benidorm té 10 certificats i Orihuela 7. En nombre de platges certificades destaquen els municipis del Campello (15), Santa Pola (13) i Pilar de la Horadada (11). Cal destacar que el 55,6% dels municipis guardonats a Alacant compten amb l'ISO 9001 i el 35,7% tenen l'ISO 14001 de Qualitat, demostrant el seu interés en la qualitat i sostenibilitat turística de la província.

MÉS FOTOS
La bandera Qualitur 2024 onejarà en 204 platges i 39 cales de la Comunitat Valenciana - (foto 2)
Pujar