elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La baixada de les temperatures activa els dispositius especials per a les persones sense llar

La baixada de les temperatures activa els dispositius especials per a les persones sense llar
  • Les administracions activen aquest servei per a atendre les necessitats bàsiques durant l'hivern de les persones més vulnerables

MÉS FOTOS
La baixada de les temperatures activa els dispositius especials per a les persones sense llar - (foto 2)

Amb l'arribada de l'hivern i la baixada de les temperatures, les administracions posen en marxa dispositius perquè les persones sense llar passen aquests dies de la forma més digna possible.

Aquest és el cas de l'Ajuntament d'Orpesa, a través del departament de Serveis Socials, ha iniciat un dispositiu especial d'acolliment, atenció i informació dirigit a totes les persones sense llar del municipi. Es tracta d'un programa específic de protecció contra el fred mitjançant el qual es proporciona una dependència municipal per a cobrir les necessitats bàsiques d'aquestes persones, així com roba d'abric i mantes, entre altres accions.

Així ho ha indicat la responsable de l'àrea, Micaela Bermúdez, qui explica que “des de la Regidoria de Serveis Socials coordinem aquesta campanya i comptem amb l'ajuda i treball de la Policia Local, professionals del centre de salut, entitats sense ànim de lucre com és el cas de Creu Roja, Càritas, Aficrom, el servei de neteja municipal i persones voluntàries per a garantir l'acolliment i seguiment de totes les persones sense llar”.

Aquesta nova campanya, que es va iniciar el passat 21 de desembre –amb l'arribada de l'hivern-, inclou, a més, serveis externs de dutxa, bugaderia i cuina, i són diverses les persones que ja s'han beneficiat d'aquesta. Per a poder fer ús d'aquests serveis, els usuaris han de posar-se en contacte amb Serveis Socials i sol·licitar cita prèvia, “per la qual cosa anime a totes aquelles persones que es troben en aquesta situació que acudisquen al nostre departament i els ajudarem en tot el que podem”, recalca Bermúdez.

La munícipe recorda que “amb totes aquestes persones també duem a terme plans d'intervenció social per a facilitar l'acompanyament en les diferents àrees necessàries per al desenvolupament integral de qualsevol persona, com és el cas de les relacions, habitatge, economia, ocupació, educació i tràmits jurídics i administratius, entre altres”.

Pujar