28 de setembre de 2020 28/9/20

AVED-fpa a favor del decret de plurilingüisme i per la retirada de la suspensió cautelar

  L'Associació Valenciana de directors i directores i membres d'Equips Directius de centres públics de formació de persones adultes dóna suport al Decret de Plurilingüisme promulgat pel Consell Valencià, conforme amb l'informe de l'Advocacia de la Generalitat Valenciana i el dictamen del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, i exigeix la rectificació de la suspensió cautelar per tal que el Decret comence a aplicar-se el curs escolar 2017-2018.

  L'AVED-fpa, com a associació representativa dels centres públics d'FPA del País Valencià, ha participat en el procés d'elaboració del Decret i ha estat escoltada en totes les propostes presentades.

  L'associació considera que el Decret "és el resultat d'un debat previ i d'un consens final que, en la seua aplicació, formarà persones capaces de respondre als reptes de la societat actual i amb competència comunicativa en diverses llengües, ja que està demostrat que l'actual sistema capacita l'alumnat en castellà en tots els casos, però no en valencià ni en anglés".

  "És evident que aquesta suspensió cautelar respon a una estratègia política interessada que és incapaç d'avaluar objectivament les necessitats del sistema educatiu valencià i, a més, interfereix intencionadament en el període de matriculació i la planificació educativa del pròxim curs amb l'únic objectiu de crear inseguretat a les famílies i a l'alumnat a qui pretesament assegura defensar".

  Per a l'AVED-FPA el sistema educatiu valencià "necessita allunyar-se de polèmiques estèrils perquè els centres tinguen la garantia jurídica de poder començar a aplicar ja els nivells que ha consensuat cada consell escolar, sense ingerències externes que perjudiquen la qualitat de l'ensenyament".

  Per tot això, com a col·lectiu que representa els equips directius de la xarxa de centres públics valencians de formació de persones adultes, "reclamem la retirada immediata de la mesura cautelar imposada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana".

  Pujar