Castellano

Detinguts tres atracadors després d'assaltar una farmàcia i un bar a punta de pistola a Alacant

Detinguts tres atracadors després d'assaltar una farmàcia i un bar a punta de pistola a Alacant
Detinguts tres atracadors després d'assaltar una farmàcia i un bar a punta de pistola a Alacant
  • Els perillosos lladres també van atracar una gasolinera i s'investiguen altres possibles robatoris en la zona

Agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, en una operació conjunta, han detingut a tres persones, de nacionalitat espanyola, que formaven part d'un grup criminal dedicat a assaltar establiments, utilitzant una arma de foc. Les detencions s'han practicat en les localitats alacantines d'Agost i Aspe i els investigadors vinculen als arrestats amb els atracaments comesos dies arrere en una gasolinera, en una farmàcia i en un bar.

Els agents de l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil d'Aspe i del grup de l'UDEV de la Comissaria de Policia Nacional d'Elx, van unir els seus esforços per a descobrir que les mateixes persones que es trobaven darrere de l'assalt a una gasolinera d'Elx eren les mateixes que, anteriorment, havien atracat una farmàcia i un bar, en la localitat d'Aspe.

En el robatori de la gasolinera, els presumptes culpables cobrien els seus rostres amb passamuntanyes i utilitzaven una arma de foc i diverses armes blanques per a amenaçar a l'empleada de l'establiment. A més de sostraure tots els diners de la caixa, van robar un vehicle propietat de la treballadora que, posteriorment, va ser recuperat.

La sostracció d'aquest cotxe va propiciar aconseguir la sospita que els assalts a la farmàcia i al bar es van produir de manera similar, fets coneguts i perseguits per la Guàrdia Civil, la qual cosa va determinar posar en marxa un equip conjunt d'investigació. Per part dels investigadors, es van intensificar les perquisicions atenent diferents aspectes, com ara modus operandi emprat pels autors en els seus fets delictius.

Els autors exterioritzaven molta agressivitat cap a les víctimes mentre els acoquinaven amb l'exhibició d'objectes perillosos, fins a anul·lar la seua possibilitat de defensa. Els investigats acumulaven nombrosos antecedents policials sobre fets de la mateixa naturalesa el que va permetre analitzar, de manera minuciosa, les proves oposades, com ara l'ús de peces de vestir per a cometre els diferents robatoris amb violència, trobades posteriorment en els registres domiciliaris practicats.

Fruit de l'anterior, es van iniciar vigilàncies i seguiments entorn dels investigats, malgrat que van adoptar fortes mesures de seguretat amb la intenció de dificultar la labor dels membres de les Forces i Cossos de Seguretat, circumstància que no va impedir el bon curs de la investigació.

Una vegada identificats els components del grup criminal es va dissenyar un operatiu conjunt en el qual van participar membres de tots dos cossos i en el qual va participar el Grup d'Operacions Especials i Seguretat (GOES), adscrit a la Prefectura Superior de Policia Nacional de la Comunitat Valenciana, per a practicar les detencions, a causa de l'especialització i a la perillositat dels investigats.

Una vegada detinguts els tres membres de la banda, es van realitzar dos registres domiciliaris, un a Aspe i un altre a Agost, en els quals es van intervindre gran part de les peces de roba utilitzades pels arrestats així com diferents telèfons mòbils, targetes SIM i altres efectes possiblement relacionats amb altres fets delictius.

Els detinguts, amb edats compreses entre els 22 i els 32 anys, van ser acusats dels presumptes delictes de robatori amb violència i intimidació i pertinença a grup criminal, sent posats a disposició judicial del Jutjat d'Instrucció Número u d'Elx, jutjat que va decretar presó provisional per a aquests.

La investigació continua oberta i els investigadors no descarten que als acusats se'ls puga imputar nous fets delictius.

Pujar