12 d’agost de 2020 12/8/20

Detenen al cap de la Policia Local d'Asp per violència de gènere

Detenen al cap de la Policia Local d'Asp per violència de gènere - (foto 1)
  • Aquest divendres a la vesprada ha sigut posat en llibertat provisional acusat d'un delicte contra la llibertat sexual

El titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 1 de Novelda ha decretat aquesta vesprada la llibertat provisional del cap de la Policia Local d'Asp, Francisco Eulogio Serna, detingut per un presumpte cas de violència de gènere. Segons ha pogut saber elperiodic.com per fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, el detingut ha quedat investigat en una causa oberta per un delicte contra la llibertat sexual, sense perjudici d'una ulterior qualificació jurídica.

El jutge ha concedit a la víctima una ordre de protecció que comporta la prohibició per a l'investigat de comunicar-se per qualsevol mitjà o acostar-se a ella a menys de 300 metres. Igualment com a mesura cautelar, ha imposat a el investigat la prohibició de portar armes, segons aquestes mateixes fonts.  

El home ha formulat al seu torn una denúncia contra la seua companya sentimental, qui ha quedat investigada per un delicte lleu d'amenaces. El jutge ha imposat també a la dona una mesura cautelar consistent en una ordre d'allunyament respecte del seu company sentimental.  

No existien denúncies prèvies per violència de gènere en el si de la parella. La causa serà tramitada pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció 3 de Novelda, que té atribuïdes les competències en aquest partit judicial en matèria de violència sobre la dona.

L'intendent cap de la Policia Local d'Asp va ser arrestat aquest dijous i ha passat la nit en els calabossos després que la seua companya sentimental denunciara davant la Guàrdia Civil aquests fets i declarada durant cinc hores. Serna, de seixanta anys, porta almenys trenta en la Policia Local.

Pujar