12 d’agost de 2020 12/8/20

La Conselleria d'Habitatge inicia les obres per a acabar un edifici de 42 habitatges protegits a Asp que es destinaran a lloguer assequible

  La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l’ EntitatValenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha iniciat les obres de terminació d'un edifici de 42 habitatges protegits a Asp (Alacant) que es destinaran a lloguer assequible.

  El termini d'execució de l'obra és d'un any i tindrà un cost de 2.513.179 euros (IVA inclòs). A més dels habitatges, també es finalitzaran els garatges i trasters previstos en l'edifici.

  En 2007, l'antic Institut Valencià de l'Habitatge (IVVSA), en l’actualitat EVha, va iniciar les obres de l'edifici. Quan s'havia executat el 37% de l'obra, l'empresa adjudicatària va entrar en concurs de creditors i en 2009 es van paralitzar els treballs. Des de llavors, només s'han fet xicotets treballs per a garantir la seguretat i impedir intromissions en el recinte.

  Al novembre de 2017, el Consell de Direcció de EVha va aprovar la reactivació d'aquesta obra, un edifici de 42 habitatges amb soterrani per a 42 places d'aparcament i 28 trasters. Les superfícies útils dels habitatges oscil·len entre 51 i 70 m².

  El projecte es concep a partir de la creació d'un eix longitudinal obert que recorre tota la parcel·la i que serveix d'accés als habitatges. Es preveuen habitatges de dos dormitoris, un dormitori principal al costat del bany i una segona estada a manera de dormitori que pot annexionar-se a la sala principal per a passar a ser menjador, estudi, o el que requerisquen les necessitats de cada usuari.

  El reinici d'aquest edifici d'Asp forma part d'un pla de reactivació d'edificis propietat de EVha les obres de la qual van ser paralitzades per anteriors executius fa aproximadament una dècada. Aquest pla suposa la represa de huit edificis en diversos municipis de la Comunitat, amb una inversió de 6,3 milions d'euros, per a ampliar el parc d'habitatge protegit de lloguer assequible en 111 habitatges més.

  Pujar