elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arriba un episodi de fred polar: la marmota prediu sis setmanes més d'hivern

Arriba un episodi de fred polar: la marmota prediu sis setmanes més d'hivern
  • Els experts confirmen que encara hi ha incertesa acosta la magnitud de baixes temperatures

2 de febrer, dia de la marmota i de la Candelaria. I encara que la tradició estatunidenca i canadenca de fiar la predicció de l'hivern a si la marmota mira la seua ombra, o no, no té valor científic, si que és cert que aquesta vegada sembla que la previsió folklòrica i la científica van en el mateix sentit.

I és que aquest matí, 7.25 hores a Pennsilvània, la marmota Phil ha vist la seua ombra, a l'ésser un dia assolellat, per la qual cosa es preveu que l'hivern dure sis setmanes més.

En la mateixa línia sembla anar la previsió dels experts d'eltiempo.es que preveuen un nou episodi de fred si bé encara amb una certa incertesa.

Des d'eltiempo.es preveuen una nova entrada freda pel nord-est d'Espanya i aquest cap de setmana les temperatures diürnes seran més suaus que la resta de la setmana. El sol farà que els dies siguen més agradables, encara que les nits continuaran sent fredes i continuaran les gelades.

Quan arriba el fred polar?

Segons els experts d'eltiempo.es, el dilluns 6 de febrer entrarà una massa d'aire fred pel nord-est, la qual cosa provocarà que les temperatures siguen especialment baixes al final de la jornada. I preveuen que els valors baixen fins a 8 graus per davall del normal.

Aquest episodi afectarà diversos territoris, entre ells la Comunitat Valenciana.

Pujar