elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
EN VIES URBANES

Aquests són els nous límits de velocitat que entren en vigor l'11 de maig

Aquests són els nous límits de velocitat que entren en vigor l'11 de maig
  • En la majoria dels carrers dels municipis valencians caldrà circular a 30 km/h

El dimarts 11 de maig entren en vigor els nous límits de velocitat per a les vies urbanes, segons va aprovar el Govern el passat 10 de novembre i així consta en el Boletín Oficial del Estado (BOE).

El motiu se sustenta en estudis realitzats que revelen que si es redueix la velocitat disminueix la sinistralitat. A més, en les grans ciutats també se cerca reduir els nivells de contaminació acústica.

Des de la DGT asseguren que en les vies urbanes es redueix en un 80% la possibilitat de morir a conseqüència d'un atropellament. Segons els seus estudis, a una velocitat de 50 km/h moren el 90% dels vianants, mentre que a 30 km/h aquesta sinistralitat es redueix al 10%.

Així doncs, els nous límits de velocitat que entren en vigor l'11 de maig són:

  • 20 km/h per als carrers de plataforma única en la qual calçada i vorera estan al mateix nivell.
  • 30 km/h per a les vies d'un únic carril per sentit de circulació.
  • 50 km/h per a les de dues o més carrils per sentit (a excepció dels vehicles amb mercaderies perilloses, que el seu el topall és de 40 km/h).
  • El límit de velocitat en les travessies és de 50 km/h.

Sancions de fins a 600 euros

Els conductors que incomplisquen els nous límits de velocitat s'enfronten a multes de 100 a 600 euros i la pèrdua de sis punts en el permís de conduir.

Així doncs, circular entre 31 i 50 km/h en una via de màxim 30 km/h pot suposar una sanció de 100, mentre que si el conductor circula entre 50 i 60 km/h, la multa serà de 300 euros i la pèrdua de dos punts. Mentre que circulen entre 61 i 70 km/h la sanció augmenta a 400 euros i quatre punts menys; i arribar fins als 80 km/h implicarà una sanció de 500 euros i sis punts menys en el permís de conduir.

A més, les infraccions molt greus són aquelles que excedeixen en més de 50 km/h la velocitat permesa, per la qual cosa si un conductor circula a més de 80 km/h en un carrer limitat a 30 km/h tindrà una multa de 600 euros i la retirada de sis punts del carnet.

Així mateix, depassar els límits de velocitat també podria suposar penes de presó per als conductors més irresponsables. Així ho arreplega el article 379 del Codi Penal: "amb la pena de presó de tres a sis mesos o amb la de multa de sis a dotze mesos o amb la de treballs en benefici de la comunitat de trenta-un a noranta dies, i, en qualsevol cas, amb la de privació del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotors per temps superior a un i fins a quatre anys".

Pujar