elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aquests són els llocs de la Comunitat Valenciana amb major risc de patir un terratrèmol

Aquests són els llocs de la Comunitat Valenciana amb major risc de patir un terratrèmol
  • La zona sísmica més activa de tot Espanya va des d'Andalusia fins al sud de la Comunitat Valenciana

MÉS FOTOS
Aquests són els llocs de la Comunitat Valenciana amb major risc de patir un terratrèmol - (foto 2)

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha qualificat els mapes sísmics de la Comunitat Valenciana, elaborats per l'Institut Cartogràfic Valencià (ICV) amb la col·laboració de la Universitat d'Alacant, com "un element fonamental de gestió pública" per a la planificació tant territorial com d'emergències.

En la presentació dels mapes de perillositat sísmica i de falles actives i sismicitat, fruit del conveni signat entre l'ICV i la Universitat d'Alacant, el conseller ha destacat que "conèixer el nostre territori és fonamental per poder garantir una qualitat de vida als nostres ciutadans i ciutadanes".

Per Arcadi Espanya, "aquest mapa ens permet dissenyar millor els instruments de planificació territorial, identificar els llocs de la Comunitat Valenciana on haguem de tenir més cura per aquest risc sísmic que hi és, ser conscients que vivim en un territori on existeix aquest risc" . A més, ha subratllat la importància d'aquesta cartografia per planificar d'una forma correcta i eficaç els serveis d'emergència.

"En aquests dos àmbits essencials, l'emergència i la planificació, la col·laboració entre la Generalitat i la Universitat d'Alacant és fonamental per tenir aquest mapa de riscos sísmics i poder tots treballar amb més cura i precisió", ha afegit Arcadio Espanya.

Pujar