5 de desembre de 2020 5/12/20

Cs aplaudeix la nova "garrotada" de la justícia a la política lingüística de Marzà

Cs aplaudeix la nova "garrotada" de la justícia a la política lingüística de Marzà - (foto 1)
  • Ventura: “Es pretenia crear un xiringuito, basat en el sectarisme ideològic, que vulnerava els drets dels valencians”

La portaveu adjunta de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes, Merche Ventura, ha aplaudit “la nova garrotada de la justícia a la política lingüística de Marzà”. “La decisió del Tribunal no deixa lloc a dubtes ja que invalida la majoria del decret, entre altres, pel risc d'arbitrarietat de l'ús del castellà”, ha explicat.

“El reglament de l'Oficina de Drets Lingüístics anava més de l'assessorament, envaint l'àmbit privat i pretenent ser un organisme policial i judicial”, ha destacat Ventura, al mateix temps que ha subratllat que “es pretenia crear un xiringuito, però quan s'actua per sectarisme ideològic i es preval una llengua en detriment d'una altra, la justícia parla i posa les coses en el seu lloc”.

No obstant això, ha recordat, “els tribunals han dit no a la política del conseller d'Educació, Vicent Marzà moltes vegades i ell segueix igual”. En aquest sentit, ha indicat, “esperem que a partir d'ara, les oficines de la Conselleria contesten en la llengua en la qual es dirigeix el ciutadà i no sempre en valencià”.

Finalment, la diputada ha assegurat que “Cs estarà sempre al costat dels valencians perquè puguen utilitzar les dues llengües oficials indistintament i no es continue discriminant a ningú com està fent el Botànic amb els seus successius decrets”.

Pujar