27 de setembre de 2020 27/9/20

Antonio Montiel: "Ciutadans i PP han estat els responsables del bloqueig a RTVV"

Antonio Montiel: "Ciutadans i PP han estat els responsables del bloqueig a RTVV" - (foto 1)
  • Podem fa una crida al PP perquè reconsidere la candidatura de Maite Fernández

El Síndic del grup parlamentari Podem en les Corts Valencianes ha criticat el que ha qualificat com a “posició erràtica” de Ciutadans en el procés de reobertura de Radiotelevisió Valenciana. Antonio Montiel ha respost a les declaracions del diputat Subiela en les quals acusava de “immobilista” a Podem: “Enfront d'estes paraules, la veritat és que Ciutadans ha estat part del problema i el PP li ha tret partit a esta posició per l'aliança de tots dos a Madrid. La postura irresponsable d'estos dos partits ha provocat una víctima innocent com és Josep López, un gran professional que no tenia cap impediment legal per ocupar la presidència del Consell Rector i que a causa d'esta situació on Ciutadans i PP van impedir el consens, ha renunciat”.

Segons Montiel, “la lectura dels fets que nosaltres tenim és diferent: ha estat Podem qui ha encapçalat i organitzat el procés participatiu que ha culminat en una llei que permetrà la reobertura de RTVV, llei que no ha rebut ni un vot en contra. Per primera vegada varem reunir en les Corts a la representació de tot el sector audiovisual amb les formacions polítiques en dos fòrums de l'Audiovisual, convocarem als experts de totes les universitats valencianes amb departaments de comunicació i d'aquí va eixir l'informe que es va lliurar a la comissió que ha estat clau en la redacció de la llei. Hem fet un gran treball per aconseguir el consens social i complir amb el repte que ens varem fixar en el Botànic”.

Montiel ha afegit que “ ha estat en la formació del Consell Rector quan han aparegut les misèries de la vella política . Ciutadans ha tingut un comportament arbitrari i condicionat pels seus compromisos estatals: cal recordar que van signar per avalar la candidatura de Josep López per després faltar a un compromís que estava escrit i retirar la seva signatura perquè des de Madrid van rebre una trucada de Girauta, en aquells moments negociant amb el PP”.

El grup parlamentari Podem ha estat treballant tot l'estiu per recuperar els consensos en la formació del Consell Rector: al juliol i agost ha convocat reunions amb els partits i també amb les associacions de l'audiovisual valencià. “Ciutadans ha jugat amb el treball realitzat i tot per la seva agenda política i mediàtica.

Finalment, Podem ha donat el seu suport a la candidatura per a la presidència del Consell Rector del lletrat Enrique Soriano mentre que mantindrà la seva posició respecte a la candidata del PP Maite Fernández:” Nosaltres ni recolzarem ni votarem a la candidata del PP Maite Fernández per no considerar el seu perfil idoni per representar a la candidatura valenciana. Si eix triada el serà sense els nostres vots.

Pujar